Blog › Marko Ukota -

Z gladkimi gumami po mokrem in blatnem

Naloga pnevmatik po mokrem je, da odrivajo vodo in tako ohranjajo stalen stik z asfaltom. To dosegajo s kanali v profilu, ki vodo ustrezno preusmerijo proč od kontaktne površine. Kaj pa se zgodi, če se na moker asfalt odpravimo s popolnoma gladkimi pnevmatikami? Kaj še, če so to po vrhu še dirkalne pnevmatike, ki ne funkcionirajo pod 50°C in z njimi poleg asfalta vozimo tudi po blatu? To sem ugotavljal na zadnji dirki v Pedaveni.

Blog › Marko Ukota -

In vendar se ne vrti

Blog zadnje dirke, na kateri sem imel težave z vrtenjem prednjega kolesa. Tokrat malce z zamudo, ker sem imel šolske obveznosti in sem se krivo počutil, če sem se lotil bloga pred njimi, tako na koncu nisem naredil ne prvega ne drugega. No trenutno so obveznosti rešene, zato v nadaljevanju več o dirki v Adrii.

Blog › Marko Ukota -

Najbolj garaško 4. mesto doslej

Ta teden je v Pomposi (blizu Chioggie, pod Benetkami) bila prva dirka letošnje supermoto sezone. Da, letos ponovno dirkam v prvenstvu Triveneto z Italijansko licenco, ker je v slovenskem 5 voznikov (v Trivenetu jih je samo v moji kategoriji 20+) in še 3 dirke so na Hrvaškem, tako se mi dirkati enostavno ne da, lovorike pa mi niso dovolj pomembne. Vrnimo se nazaj na temo; na tej dirki je bilo več težav in nezgod kot na katerekoli dirki doslej in nekatere lanske dirke so postavljale precej zahteven standard, zatorej je bilo kar pestro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri