Testi -

Kawasaki KR 500

Sosednje Italijani so imeli na svojih dirkališčih v zadnjem času kar precej cirkusa. Kajti njihove steze v Misanu ter Mugelu in Imoli so bile stalno rezervirane za tovarniške ekipe ali na pol tovarniške tekmovalce, ki so svoje motocikle letnik 82 preizkušali še zadnjič pred otvoritvijo prvenstva.

Testi -

Ducati Pantah

Ducatijev motocikel, imenovan "pantah", je verjetno eden redkih motociklov srednjega razreda, ki se je neštetokrat potrdil tako na hitrostnih kot vztrajnostnih tekmovanjih. Je pač dragulj Ducatijeve proizvodnje in po zmogljivosti močno presega konkurenčne motocikle.

Testi -

Kawasaki Performance

Kawasaki je lansko sezono z vozniško dvojico Lafond - Roche premočno osvojil prvenstvo v endurancu - hitrostnih maratonskih tekmovanjih, kot so na primer 1000 km Imole, 24 ur Montjuicha, 24 ur Francorchampsa ali 1000 km Donington Parka.Z izjemo prejšnjih let, je bilo tokrat novinarjem dovoljeno pretipati motocikel do "kosti", celo njegov konstruktor je bil zvedavim novinarskim vprašanjem na voljo.

Testi -

Husqvarna 250 CR

"Veste, motokros je lep šport, ampak silno naporen. Bi rekel, da zahteva obilo garanja. Še vedno se namreč živo spominjam, kako sem pred leti na stezi v Tinjanu vozil Suzukijeve kros dirkalnike.Vroče je bilo, da je steza kar migljala v pripeki, vetra niti za dih, kot v puščavi. In dokler sem s steklenico hladne oranžade v roki ogledoval dirkalnike, je bilo kar prijetno."

Testi -

Yamaha XJ 650 turbo

Yamaha je v zadnjih dveh letih storila na področju motociklov velik korak naprej. Iz pretežno dvotaktne palete motorjev je razširila svojo ponudbo krepko v štiritaktni prostor, predvsem v srednjevisoki razred, kjer je sicer doma Honda.

Testi -

Husqvarna 250

Husqvarninih terencev ni treba predstavljati, saj o njihovih lastnostih zgovorno pričajo tekmovalni uspehi, ki jih švedska tovarna niza s svojimi terenskimi motorji.Husqvarna se ukvarja s terenskimi motocikli za vojaške namene še iz časov pred drugo svetovno vojno. Motocikel, ki ga predstavljamo, pa iz leta 1979 in je prestal vse najostrejše vojaške zahteve.

Testi -

Siccardi S 3 1000

V prejšnji številki smo predstavili nov francoski motocikel z Visinim motorjem, ki je eden od izdelkov projekta "Moto Francaise". Takrat smo omenili industrijalca Siccardija, ki se ukvarja s specialno opremo za avtomobile, a vse hitreje rine tudi v motociklistično smer. Dokaz je novi motocikel endurance stila, ki ima popolnoma francoski motor.

Testi -

Hesketh V 1000

Lord Alexander Hesketh ni neznano ime, saj je pred leti uspešno nastopal v avtomobilskem cirkusu formule ena s svojimi dirkalniki. Potem pa je podlegel veselju do motociklov in sklenil, da bo razpadlo motoristično angleško slavo postavil na noge s svojim motorjem, ko bo "najboljši na svetu."Minilo je nekaj let in Lord je obljubo izpolnil. V svoji tovarni Hesketh Motorcycles Ltd je do sedaj izdelal že 300 svojih motociklov.

Testi -

Maxi Visa 650 R

Francozi so prav zares razred posebnežev. Imajo dobre dirkače, zdravo misleče konstruktorje in močno industrijo. Le z motociklistično proizvodnjo se ne morejo prav hvaliti. Imeli so nekaj poizkusov, da bo postavili na noge vsaj maloserijsko proizvodnjo težkih motociklov, pa je vse ostalo več ali manj le pri poizkusih.

Testi -

Husqvarna 250

Vsako leto predstavi Husqvarna svoje nove motocikle ob zaključku tekmovalne sezone v motokrosu. Brez pompa in blišča predstavijo poboljšane dirkalnike redkim predstavnikom tiska, tovarniški voznik pa prikaže odlike dirkalnikov tudi na kros stezi.

Testi -

Cagiva RX Rally 125

Enduro motocikli vztrajno izgubljajo svoj cestno-terenski izgled. Enduro tekmovanja so postala tako zahtevna, da odločitve o dobri uvrstitvi padajo na specialnih preizkušnjah-kros terenih. Zato so današnji enduro motocikli na las podobni specialkam z malenkostjo svetlobne opreme.

Testi -

BMW R 65 LS

BMW je svoje motocikle obdelal in izpopolnil že v začetku prodajne sezone. Svojo ponudbo je okrepil s cestnim terenskim motociklom R 80 G/S, ki je privabil širok krog enduro vožnjam naklonjenih kupcev. Celo na maratonski dirki čez afriško Saharo se je izkazal in pričakovali smo, da je za letošnje leto BMW pokazal vse svoje karte.

Testi -

Honda XR 500 R

Terenski motocikli so še vedno zelo priljubljeni. Letos so jih proizvajalci neumorno pripravljali in razkazovali na salonih. Honda XR 500 R je nova kreacija, ki se pridružuje vsestranskemu modelu XL 500.

Testi -

Montesa Crono 350

O španskih motociklih bolj malo poročamo. Zadnja leta je namreč španska motociklistična industrija zašla v težave, pa čeprav so bili njihovi trial in enduro motocikli nenadkriljivi. Toda prodor Japoncev, ki so svoje znanje in tehnično premoč usmerili tudi v terenske motocikle, je opravil svoje. Španske tovarne so na kolenih in Yamaha že z veliko žlico utrjuje svoj položaj v Španiji.

Testi -

Honda CB 750 F

Ste že slišali, da bi se kdo lotil predelave motorja tako, da bi namesto bencina uporabljal plin? Avtomobilisti po tej vrsti pogona vse raje segajo, pa čeprav je cena naprave precej zasoljena in se nižja cena plina obrestuje šele pri večjem številu letno prevoženih kilometrov. Da bi plinsko napravo vgrajevali na motocikel le zaradi prihrankov pri gorivu, bi bila to neupravičena investicija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri