Testi -

Formula 3 Dallara 383

Ni bila nedelja ni ni bilo dirke. Bil pa je prijeten oktobrski dan, ki ga je burja prezrla. Takšen Grobnik mi je všeč: topel, suh in vabljiv. In rad se naslonim k ograji pred boksi, če vem, kaj me čaka: dirkaški krog v dirkaškem avtu. Tokrat je bil to dallara 383, torej formula 3.

Testi -

Tori

Moped je po prvem letu prodaje doživel številne in opazne lepotne popravke.

Testi -

Tomos BT 50

Premalo poznam rezultate dela domačih strokovnjakov, premalo cenimo domače znanje. To je postala že neugledna folklorna navada.Le manjši del dosežkov nam je viden v vsakdanjem življenju. Ne verjamete?

Testi -

Mopedi TORI

Okroglo leto dni je minilo, kar se je domači motoristični trg obogatil za zložljiv mini moped TORI, izdelek konstruktorja Tonija RIFLJA in delovne oraganizacije Merx Avtotehnika iz Celja.

Testi -

Tori

Zima je že začela kazati roge: temperature so namreč postale vožnji z mopedom nenaklonjene in brez dobre zimske vozniške opreme se ne kaže več podajati na cesto.Hkrati pa je minilo že okroglo pol leta, odkar smo prvič zapeljali v mestni vrvež s TORI-jem, mopedom, ki ga po zamisli Toneta Riflja izdeluje celjska Avtotehnika.Pol leta pa je tudi dovolj okroglo obdobje, da lahko strnemo vtise o kvaliteti in uporabnosti prvega domačega mini mopeda.

Testi -

BMW R 80 G/S

Tale motocikel, nekoliko nenavaden BMW R-80 G/S, se je znašel v naših rokah na preizkusu mimo načrtov: Stara Ljubljana, s pivom v roki na obrežju Ljubljanice, beseda na besedo in "Se dogovorimo za popoldne? "Zvone Šeruga in njegova spremljevalka Romana sta že odštevala ure do štarta na dolgo potovanje - preko Azije v Avstralijo. Prevozno sredstvo: terenec BMW v rahlo afro look izvedbi. Domači, seveda.Kajti kljub zaupanju v bavarsko tehniko in solidnost modro belega znaka je Šeruga s skupino z njim čutečih fantov motocikel dodelal. Preventivno.

Testi -

BMW K 100 RT

Mar ni zanimivo, kako se vozniške želje z leti spreminjajo in kako rastejo zahteve? V vročekrvnih mladostniških dneh večina prisega na navzdol priostreno krmilo, s tanko spužvo podložen dirkalno ukrojen sedež in hrupno izpušno cev.Kasneje se okus izostri, moram reči, da zaradi dirkaške drže razbolen hrbet in prepihan vrat nista več v veselje. Zanimiv postane prek glave segajoči vetrni ščitnik in tudi tople spodnjice. Skratka, cena udobju močno zraste.

Testi -

Vespa PX 200 E

Težko je najti pravšnja očala, skozi katera bi pogledali vespo.Vespo namreč cenijo že prvošolčki.Vespo cenijo gospodinje.Vespo cenijo resno uglajeni poslovneži.Vespa je nasploh vsem po okusu.Vespa ostaja vespa že štirideset let, vedno enako mladostna, prepričljiva, privlačna.

Testi -

BMW K 100

Svetleča se pločevina je magnet za zvedave poglede.Danes še celo bolj kot včeraj.BMW-jeva K serija motociklov je zelo močan magnet, tako na tujih kot na domačih cestah; ugledno je ime in ugledno prepričljiv je izdelek sam! Ugleden je tudi tisti, ki za motocikel na nemških tleh odšteje 13250 DM - pri nas pa nekaj malega manj od milijona in šeststo tisočakov, ta hip seveda . .

Testi -

Laverda 600 TT 2

Laverda 500 je motocikel, ki ga je mogoče kupiti tudi pri nas - sodoben motocikel z dvovaljnim štiritaktnim motorjem, spodobno opremo ter zglednimi voznimi lastnostmi. Da ima motocikel v sebi dvoje življenj, je bilo vidno že, ko je v Italiji in ZRN zaživelo tekmovanje, "formula Phantom". Tekmovalci so vozili serijske motocikle, izboljšane le z opremo, ki jo je tovarna prodajala v "kitu".

Testi -

BMW R 80 ST

Ko je BMW presenetil tržišče z 800 kubičnim terenskim motociklom, je razburkal duhove. Motocikel je šel dobro v prodajo, toda kljub zmagam na uničujočem saharskem rallyju iz Pariza v Dakar ni prepričal, da je "rojen" za gorske stezice in blatne travnike.

Testi -

BMW K 100 RS

V južni Franciji, mestecu La Napoule, tik ob Cannesu, je BMW razril svojo tako skrbno varovano novost - motocikel nove generacije. Imenovan K 100. Bavarska hiša je vse od leta 1923, ko je genialni konstruktor Max Fritz zasnoval motor z nasproti ležečima valjema, negovala svoj bokser, prilagajala zahtevam časa. Toda zasnova je ostala nespremenjena in bokser je postal legenda, ki je nastajala na tekmovalnih stezah, na turističnih križarjenjih ter v saharskem pesku. Po šestedestih letih nege bokserja so pri BMW naredili krepak korak naprej, ponovno so ubrali svojo pot.

Testi -

Husqvarna 250 CR

Zares smo pohiteli, kajti vodno hlajena husqvarna 250 CR je novost v motokrosu. Otipali smo jo še vročo, izpod kladiva, bi rekli. Tudi tokrat nam nam je novi motocikel predstavil generalni zastopnik za ZR Nemčijo firma Zweirad Zupin, ki z izkušenim očesom spremlja tudi dogajanje na naši motokros sceni. In njihova ocena motocikla: "Sedaj je močnejša, po moči se kosa z japonci, v detaljih je boljša - kompaktnejša ter brezhibno preskrbljena z rezrvnimi deli."

Testi -

Honda VT 500 E

Motocikel VT 500 E je Honda predstavila javnosti lansko leto na salonu motociklov v Kolnu. Lahko rečemo, da je motocikel VF 400 ter 750 F, ki sta se predstavljala športno novost japonske hiše. Klub temu pa motocikel ni ostal neopažen. Ponujal je novo tehniko, precej enostavnosti in ne nazadnje - izrinil je model CX, ki je preskočil v višji, 650 kubični razred.

Testi -

Yamaha Tenere

Kritiki so si enotni, da je Yamaha z modelom "tenere" predstavila motocikel, ki pomeni višek razvoja v kategoriji štiritaktnih enduro motociklov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri