Testi -

Vespa PX 200 E

Težko je najti pravšnja očala, skozi katera bi pogledali vespo.Vespo namreč cenijo že prvošolčki.Vespo cenijo gospodinje.Vespo cenijo resno uglajeni poslovneži.Vespa je nasploh vsem po okusu.Vespa ostaja vespa že štirideset let, vedno enako mladostna, prepričljiva, privlačna.

Testi -

BMW K 100

Svetleča se pločevina je magnet za zvedave poglede.Danes še celo bolj kot včeraj.BMW-jeva K serija motociklov je zelo močan magnet, tako na tujih kot na domačih cestah; ugledno je ime in ugledno prepričljiv je izdelek sam! Ugleden je tudi tisti, ki za motocikel na nemških tleh odšteje 13250 DM - pri nas pa nekaj malega manj od milijona in šeststo tisočakov, ta hip seveda . .

Testi -

Laverda 600 TT 2

Laverda 500 je motocikel, ki ga je mogoče kupiti tudi pri nas - sodoben motocikel z dvovaljnim štiritaktnim motorjem, spodobno opremo ter zglednimi voznimi lastnostmi. Da ima motocikel v sebi dvoje življenj, je bilo vidno že, ko je v Italiji in ZRN zaživelo tekmovanje, "formula Phantom". Tekmovalci so vozili serijske motocikle, izboljšane le z opremo, ki jo je tovarna prodajala v "kitu".

Testi -

BMW R 80 ST

Ko je BMW presenetil tržišče z 800 kubičnim terenskim motociklom, je razburkal duhove. Motocikel je šel dobro v prodajo, toda kljub zmagam na uničujočem saharskem rallyju iz Pariza v Dakar ni prepričal, da je "rojen" za gorske stezice in blatne travnike.

Testi -

BMW K 100 RS

V južni Franciji, mestecu La Napoule, tik ob Cannesu, je BMW razril svojo tako skrbno varovano novost - motocikel nove generacije. Imenovan K 100. Bavarska hiša je vse od leta 1923, ko je genialni konstruktor Max Fritz zasnoval motor z nasproti ležečima valjema, negovala svoj bokser, prilagajala zahtevam časa. Toda zasnova je ostala nespremenjena in bokser je postal legenda, ki je nastajala na tekmovalnih stezah, na turističnih križarjenjih ter v saharskem pesku. Po šestedestih letih nege bokserja so pri BMW naredili krepak korak naprej, ponovno so ubrali svojo pot.

Testi -

Husqvarna 250 CR

Zares smo pohiteli, kajti vodno hlajena husqvarna 250 CR je novost v motokrosu. Otipali smo jo še vročo, izpod kladiva, bi rekli. Tudi tokrat nam nam je novi motocikel predstavil generalni zastopnik za ZR Nemčijo firma Zweirad Zupin, ki z izkušenim očesom spremlja tudi dogajanje na naši motokros sceni. In njihova ocena motocikla: "Sedaj je močnejša, po moči se kosa z japonci, v detaljih je boljša - kompaktnejša ter brezhibno preskrbljena z rezrvnimi deli."

Testi -

Honda VT 500 E

Motocikel VT 500 E je Honda predstavila javnosti lansko leto na salonu motociklov v Kolnu. Lahko rečemo, da je motocikel VF 400 ter 750 F, ki sta se predstavljala športno novost japonske hiše. Klub temu pa motocikel ni ostal neopažen. Ponujal je novo tehniko, precej enostavnosti in ne nazadnje - izrinil je model CX, ki je preskočil v višji, 650 kubični razred.

Testi -

Yamaha Tenere

Kritiki so si enotni, da je Yamaha z modelom "tenere" predstavila motocikel, ki pomeni višek razvoja v kategoriji štiritaktnih enduro motociklov.

Testi -

Cagiva 125

V italijanski Schitanni, od koder so pred leti prihajali motocikli propadle firme AMF - Harley Davidson, so silno delovni. Sporazum s firmo Ducati je botroval novi generaciji težjih motociklov. Na osnovi svojega 125 kubičnega motokros dirkalnika pa so pri Cagivi razvili nov enduro motocikel, ki bo kmalu prispel tudi v trgovine.

Testi -

Suzuki RM 250

Cedite sline? Kar dajte jih, kajti uvoz tekmovalnih strojev je prepovedan! No da, z nekaj muje in iznajdljivosti bi vam morda le uspelo malce okusiti slast pravega dirkalnika - tako kot je nam. Suzukijev RM 250 je zares pravi dirkalnik, do potankosti namenjen naporom, ki jih zahtevajo tekmovalne steze. Prava poslastica, lahko rečemo!

Testi -

MV Agusta 750 S America

Sestavni del človekovega življenja so tudi sanje. Ta sanja o tem, drugi o onem. Vsak ljubitelj motociklov, ki pozna še kaj drugega kot hodne, kawasakije, suzukije in yamahe, je prav gotovo že kdaj sanjal o agusti. Ob tem magičnem imenu takoj pomisliš na Agostinija, ne ponavljiv zvok njegovih rdeče-srebrnih dirkalnih motociklov in hip za tem na 750 in več kubične cestne motorje. Imeti moraš srečo, da agusta sploh vidiš, še večjo, da jo tudi slišiš, da bi pa kakšno vozil . . to si pa tudi v sanjah težko zamisliš. Vendar se še vedno dogajajo čudeži. In takemu, v zvezi z agusto, smo bili priča lani.

Testi -

Maico MC 250 tip 361

Motokros dirkalnik maico MC 250 tip 361 je bil uradno predstavljen na IFMA salonu motociklov v Kolnu. Predstavitev je minila dokaj neopazno in brez pokanja zamaškov. Kajti motocikel je kljub številnim popravkom ostal na oko enak lanskoletnemu dirkalniku. Bogatejši je le za fazo razvoja več.

Testi -

Honda MVX 250 F

Pri hondi resnično ne mirujejo. O dirkalnikih izpod zlatega krila je bilo že veliko rečenega. Sledila je razširitev na privatne tekmovalce. Tekmovalne izkušnje pa so bile v hipu prelite tudi na serijske motocikle. Ti so bili deležni nove konstrukcije sklopke, ki blaži sunke prenosa moči na zadnje kolo. Sad dirkalnih programov pa je tudi novi 250 kubični motocikel, ki predstavlja pravo svežino na motociklističnem trgu. Toda za zdaj le na Japonskem.

Testi -

Honda RS 500 R

Honda je s svojim štiritaktnim dirkalnikom pred leti pustila zelo medel vtis. Govorilo se je o osupljivih denarjih, vloženih v razvoj, rezultatov pa ni bilo od nikoder. In motocikla niso vozili outsiderji. Ko je Honda obrnila ploščo in predtavila svoj trivaljni dvotaktni dirkalnik ter Lucchinellihja ob njem, so številni na glas trdili, da se še uvrstili ne bodo na start.

Testi -

Maico MC 490

Bilo je še pred prvim snegom, ko je avstrijski zastopnik firme Maioco izrazil željo, da bi tudi na naših tleh testirali Maicove motokros dirkalnike letnika 83. Za testiranje smo izbrali hladen, rahlo deževen dan. Iz kombija smo potegnili dva kot jajce enaka dirklanika in le barva tabel za tekmovalno številko je izdajala, kateri od obeh je močnejši.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri