Testi -

Harley Davidson Sturgis

Sturgis je ime mesta v ZDA, kjer prirejajo zelo znan zbor motoristov. Leta 1978 se ga je udeležil tudi Willie D. Davidson in je tako prišel do imena za motocikel, ki ga je v tistem času razvijal.

Testi -

DD

Francoz Dufraigne sicer ne bo prišel v Guinessevo knjigo rekordov, kajti dizelov motor so že pred davnimi leti prvič vgradili v motocikel okoli leta 1952, toda odmeva ni bilo.

Testi -

Ducati Pantah 600

Ducatijevi konstruktorji so z modelom pantah 500 zadeli tombolo. Kajti to je motocikel, ki je v pollitrskem razredu kraljeval tako na tržišču kakor tudi na tekmovalnih stezah.Ducati slovi, da svoje serijske motocikle snuje na podlagi tekmovalnih izkušenj. Zatorej ni čudno, da zasebni tekmovalci s skorajda serijskimi motocikli uspešno nastopajo na endurance tekmovanjih.Tudi pantah 600, povratna različica pollitrskega motocikla, je šel po isti poti. Razvojno fazo je opravil lansko leto v tekmovanjih formule TT.

Testi -

Laverda Jota

Zanimivo speljana gorska cesta se je strmo vzpenjala proti enem od mnogih gorskih prelazov in nebo se je vedno bolj oblačilo. Kazalec merilnika obratov se je pomikal med številkama 5 in 7. Redki avtomobili so se spoštljivo umikali na skrajno desno stran in športno razpoložen voznik dodatno opremljenega alfa romea se je vdal že po dveh ovinkih. Majhna Kalabreža, ki sta s komaj opazno delavno vnemo krpala luknjo v asfaltu, nisto mogla skriti iskre občudovanja v očeh ko je mogočna laverda jota zapela svoj crescendo . .

Testi -

Laverda 1200 TS

Ob dogovorjeni uri sta pred vhodom v tovarniške prostore Laverde čakala dva zloščena motocikla - 1000 jota in 1200 TS.Toda takoj, ko sem odpeljal, je tisti "turismo" iz imena izginil. To je čistokrvni žrebec! In spet se mi je milo storilo na prvo ljubezen, češnjevo rdečo laverdo 750 SF. No, ja . .

Testi -

Pernod 250

Pernod je namesto v golo reklamo denar naložil v razvoj dirkalnega motocikla. Motocikel je razvil konstruktor motobecanea 125.

Testi -

Pack 2 50

Pri sedanjih cenah bencina je očitno, da so za krajše mestne vožnje najhitrejši in najcenejši prav mopedi. To so že pred časom ugotovili proizvajalci teh najmanjših motociklov in če se ozrete v izložbe za mejo, lahko ugotovite, da je ponudba silno pestra. Seveda, vsakdo računa na čim večji kos potice.

Testi -

Honda CBX

V roke so nam zašle prve slike in risbe najnovejšega Hondinega motocikla, vrhunskega modela te tovarne. Hondini konstruktorji so namreč korenito spremenili model CBX 1000 in nam predstavili nov, še posebaj popolnejši dragulj.

Testi -

Husqvarna 420 AXC

Se še spominjate nenavadne izpeljanke švedskega motocross motocikla, predelanega za vojaške namene? 250 kubični enovaljnik je bil vse prej kot lep na pogled, najbolj pa so se poznavalci moto crossa zgražali nad samodejnim menjalnikom. Švedski vojaški strategi pa so imeli prav, hoteli so namreč motocikel, ki ga bo lahko upravljal tudi laik. Kot vemo, pa je ravno prestavljanje za nepoznavalca pri vožnji na motorju precejšen problem.

Testi -

Yamaha XS 11

Nič nenavadnega ni v tem, da se je križarka na dveh kolesih prvič pojavila v ZDA in ne v Evropi. Zunanji videz je takoj potrdil domnevo, da je ekskluzivno vozilo na dveh kolesih namenjeno bolj ameriškemu okusu. Yamaha XS 1100 je eden prvih japonskih motociklov z motorjem prostornine prek enega litra. Pojavila se je nekako na začetku "ere tisočakov" in je bila v svojem času prav gotovo najbolj razkošno opremljen motocikel.

Testi -

Honda CBX

Malokateri motocikel je dvignil toliko prahu, nasprotujočih si mnenj, hvale in graje kot honda CBX. Ljubitelji hondinih motociklov so se spomladi 1978 drli v trgovine in trgovcem za majhne denarje prepuščali skoraj nove Gold Wing, ki so jih z doplačilom zamenjali za novo CBX, tisočkubični šestvaljnik, s pogonom na verigo in z vso eksotiko, ki je dosedaj vozilo na dveh kolesih ni poznalo.

Testi -

Citroen BFG 1300

Francoska motociklistična industrija že leta temelji le na proizvodnji motorjev in lažjih motociklov - predvsem mopedov. Čeprav so francoski konstruktorji že večkrat dokazali svoje napredne ideje, spomnimo se le motocikla Eif namenjenega hitrostnim tekmovanjem, pa ne premorejo motocikla srednje ali težke kategorije, ki bi ugledal serijsko proizvodnjo.

Testi -

Guzzi 350 Imola

Pozitivne izkušnje z modelom Le Mans 850 so bile povod za rojstvo novega motocikla . Guzzi 350 Imola je oster konkurent japonskim motociklom.

Testi -

Yamaha 750 TZ

"Kaj je s tabo, Young? Popolnoma bled si postal." Allan Bramwell je imel prav. Prebledel sem. Trenutni slabosti in neodločnosti je bil vzrok že bežen pogled na dirkalno yamaho 750 TZ OW 31. Spomnil sem se besed Mika Haiwooda po njegovem ponovnem nastopu na Tourist Trophiju. Bil je navdušen nad tem japonskim dirkalnikom, nad lego v ovinkih, izrednim pospeškom in odličnimi zavorami. Toda moral je spremeniti svoj stil vožnje, pa čeprav je na TT dvanajstkrat zmagal. Yamaha TZ 750 je le nekaj drugega kot dobri stari Norton Manx 500.

Testi -

Dneper 650

Motor je zelo podoben BMW-jevemu - Motocikel z bočno prikolico nudi svojevrstno zabavo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri