Testi -

Cagiva 125

V italijanski Schitanni, od koder so pred leti prihajali motocikli propadle firme AMF - Harley Davidson, so silno delovni. Sporazum s firmo Ducati je botroval novi generaciji težjih motociklov. Na osnovi svojega 125 kubičnega motokros dirkalnika pa so pri Cagivi razvili nov enduro motocikel, ki bo kmalu prispel tudi v trgovine.

Testi -

Suzuki RM 250

Cedite sline? Kar dajte jih, kajti uvoz tekmovalnih strojev je prepovedan! No da, z nekaj muje in iznajdljivosti bi vam morda le uspelo malce okusiti slast pravega dirkalnika - tako kot je nam. Suzukijev RM 250 je zares pravi dirkalnik, do potankosti namenjen naporom, ki jih zahtevajo tekmovalne steze. Prava poslastica, lahko rečemo!

Testi -

MV Agusta 750 S America

Sestavni del človekovega življenja so tudi sanje. Ta sanja o tem, drugi o onem. Vsak ljubitelj motociklov, ki pozna še kaj drugega kot hodne, kawasakije, suzukije in yamahe, je prav gotovo že kdaj sanjal o agusti. Ob tem magičnem imenu takoj pomisliš na Agostinija, ne ponavljiv zvok njegovih rdeče-srebrnih dirkalnih motociklov in hip za tem na 750 in več kubične cestne motorje. Imeti moraš srečo, da agusta sploh vidiš, še večjo, da jo tudi slišiš, da bi pa kakšno vozil . . to si pa tudi v sanjah težko zamisliš. Vendar se še vedno dogajajo čudeži. In takemu, v zvezi z agusto, smo bili priča lani.

Testi -

Maico MC 250 tip 361

Motokros dirkalnik maico MC 250 tip 361 je bil uradno predstavljen na IFMA salonu motociklov v Kolnu. Predstavitev je minila dokaj neopazno in brez pokanja zamaškov. Kajti motocikel je kljub številnim popravkom ostal na oko enak lanskoletnemu dirkalniku. Bogatejši je le za fazo razvoja več.

Testi -

Honda MVX 250 F

Pri hondi resnično ne mirujejo. O dirkalnikih izpod zlatega krila je bilo že veliko rečenega. Sledila je razširitev na privatne tekmovalce. Tekmovalne izkušnje pa so bile v hipu prelite tudi na serijske motocikle. Ti so bili deležni nove konstrukcije sklopke, ki blaži sunke prenosa moči na zadnje kolo. Sad dirkalnih programov pa je tudi novi 250 kubični motocikel, ki predstavlja pravo svežino na motociklističnem trgu. Toda za zdaj le na Japonskem.

Testi -

Honda RS 500 R

Honda je s svojim štiritaktnim dirkalnikom pred leti pustila zelo medel vtis. Govorilo se je o osupljivih denarjih, vloženih v razvoj, rezultatov pa ni bilo od nikoder. In motocikla niso vozili outsiderji. Ko je Honda obrnila ploščo in predtavila svoj trivaljni dvotaktni dirkalnik ter Lucchinellihja ob njem, so številni na glas trdili, da se še uvrstili ne bodo na start.

Testi -

Maico MC 490

Bilo je še pred prvim snegom, ko je avstrijski zastopnik firme Maioco izrazil željo, da bi tudi na naših tleh testirali Maicove motokros dirkalnike letnika 83. Za testiranje smo izbrali hladen, rahlo deževen dan. Iz kombija smo potegnili dva kot jajce enaka dirklanika in le barva tabel za tekmovalno številko je izdajala, kateri od obeh je močnejši.

Testi -

Gyro X

Po Kolnskem moto salonu se je povodenj novosti umirila. Manjši pretres je sledil v Parizu, v Bologni na Motor Show so se pokazali le najmanjši sestavljalci mopedov s svojimi najmlajšimi motoristom.

Testi -

Harley Davidson XLX 61

Oznaka XLX 61 pomeni umirjeno izvedbo cestnega motocikla razvitega iz uspešnega dirkalnika - še vedno je le Harley!

Testi -

Honda HIRT

Lansko endurance prevenstvo je bilo silna napeto, pestro in seveda polno presenečenj. Tovarniške in na pol tovarniške ekipe so se nanj vneto pripravile. Toda med tekmovalci so med prevenstvom jasno pokazali, da jim 24 urna vztrajnostna tekmovanja niso po godu. Kajti razvoj je segel tako daleč, da so napori tako za voznika kot za motocikel na celodnevni ostri dirki le prenaporni.

Testi -

Honda XL 125

Leto 1982 je predstavljalo višek v ponudbi drobnih endur motociklov. Motocikli za po asfaltu ter brezpotju so v zadnjem času premočno osvojili ljubitelje motociklizma in ponovno je treba priznati, da so enduro modo v fitnese izpopolnili - jasno! - jašpnci.

Testi -

Kawasaki KR 500

To je dokončna odločitev. Kawasaki se je umaknil z GP tekmovalnih stez, motocikel z oznako KR 500 se bo v tovorniškem muzeju pridružil nekdanji, zaprešeni slavi zelenih dirkalnikov. Očitno je, da dirkanje "na ravni" resnično zahteva velike denarje. Pri kawasakiju so pod računi potegnili črto in sklenili urnik. Kajti rezultati so bili globko pod pričakovanji.

Testi -

Aprilia 125 ST

Proizvajalci kros motociklov se zanimajo tudi za cestne modele - Aprilia je predstavila simaptičen motocikel, opremljen z motorjem kros motocikla.

Testi -

Garelli

Garelli se je skorajda dve leti pripravljal za vstop na GP sceno. Pri izdelavi svojega tekmovalnega petdesetaka so imeli tehniki veliko težav in le prihod odličnega konstruktorja nizozemskega rodu, Jana Thiela, je priprave pospešil.Motocikel so ukrojili po Lazzarinijevih merah. Rekli bi, da so mu ga narisali na kožo. To je pokazal tudi razplet prevenstva, ko je Lazzarini s svojim "svežim" dirkalnikom preprečljivo opravil s konkurenco.

Testi -

Husky 250 CR - 83

Svetlolase Švedinje so . . No ja, kaj bi govoril.Tudi nove husqvarne, z letnikom 83 v oznaki, so pogleda vredne. Takoj padejo v oči. Švedi so posegli po snežno beli barvi ozaljšani z rumeno-modro borduro. Sedaj so motocikli mnogo bolj opazni.Tudi tehnične oči ne bodo razočarane. Husky 83 prinaša številne izboljšave. Sicer ne revolucionarne, zato je tudi predstavitev na IFMA 82 v Kölnu minila brez šampanjca. Toda dodelan motocikel je postal poslušnejši, lažji, bolj konkurenčen.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri