Testi -

BMW R 100 CS

CS je najhitrejši motocikel bavarske hiše - Poraba goriva lahko krepko niha, zato opozorilo: vozite s pametjo.

Testi -

Yamaha RD 125 LC

Yamaha je povabila kremo evropskih novinarjev v deželo vin, v Francijo. Tam so preizkusili dva nova motocikla te tovarne - model XS 400 in RD 125 LC.RD je že od nekdaj oznaka yamah, in označuje športno držo ter poskočno srce. Tudi najmanjša med njimi sodi v ta krog.

Testi -

Yamaha XT

Zadnja iz serije XT je bila novinarjem predstavljena v Maroku, sredi peščenih sipin in kamnitih stez. Teren je bil uničujoč, pravi testni poligon za motocikel, ki pri kupcih še vedno vleče.Motocikel, ki je v zasnovi star že pet let, je ponovno navdušil. Kajti sodobnejši design, več moči in z leti pridobljene izboljšave ga postavljajo v vrh razreda, kjer nastopajo honda XL, suzuki DR, BMW r 80 g/S, morini camel, KTM . .

Testi -

Isle of Man 82

"Isle of Man TT races", so letos slavile svojo 75. obletnico (1907-1982). Bil je velik praznik, organizacija na vrhunski ravni. V sedmih tekmovalnih razredih je bilo prijavljeno 616 tekmovalcev! Letošnje leto je TT zvabil dva naša tekmovalca, Boža Janežiča in Vojka Prinčiča. Slednji je bil prijavljen na tekmovanje v junior in senior razredu.

Testi -

Tomos A3KLS

Moped, rojen kot kolo z motorjem, je dosegel že tako stopnjo razvoja, da ga je težko primerjati s prvotnimi izdelki. Celo osnovni moto kolesa z motorjem - enostavnost in uporabnost - je vse manj opazen pa čeprav je bil eden od ključev uspeha te kategorije vozil.

Testi -

Honda VF 750 S

Gibanja na motociklističnem trgu kažejo, da se proizvajalci in kupci vse manj ogrevajo za najtežji razred motociklov in da se vračajo v območje 750 kubikov. Ta razred je bil začetnik velikega booma motociklov in še danes velja za optimalnega.

Testi -

Ossa 250 Trial

Hitrost v trialu ni pomembna, kajti potrebna je spretnost in še enkrat spretnost ter motor, ki mehko in močno potegne iz najnižjih vrtljajev.Dober trial motocikel je prav toliko vreden kot dobri baletni copatki. Kajti privrženci triala pravijo, da je to svoje vrste balet.

Testi -

Yamaha XS 400

Danes izgleda motociklističen trg tak kot trg zabavne elektronike. Nevedneža, ki se je odločil svoj denar vložiti v motocikel, ki naj bi mu kar najbolje služil vsak dan, je strah pred poplavo takšnih in drugačnih motociklov, ki jih bruhajo predvsem japonske tovarne.

Testi -

Bimota KB-2-laser

Italija je vroča dežela. Ne samo zaradi mafije, Rdečih brigad, morja, vina in temperamentnih deklet. To je tudi dežela Ferrarija, Alfa Romea, Lancie, DeTomasa, Maserattija, Lamborghinija . . Tudi Bimota je v Italiji. Niste še slišali za Bimoto? To je Lamborghini na dveh kolesih! To so brezkompromisni, lepi, hitri, trdi, a dragi motocikli. Na 16-colskih kolesih valeči se "mali velikan", imenovan KB-2-laser, je ravno tak! Za ilustracijo če tole: kaj mislite, kakšen je motocikel, ob katerem celo nežni spol ostane brez besed?

Testi -

Suzuki XN 85

Vse kaže, da Japonci verujejo v turbo polnilnike. Ali pa morda svetu dokazujejo, kaj vse so sposobni narediti.Kakorkoli že, tudi Suzuki je testnikom odstopil svoj motocikel XN 85, ali po starem GS 650 turbo. Začetno navdušenje nad turbom pa počasi plahni, kajti Suzuki je turbo polnilnik vgradil prej kot dodatek kot pa element povečanja moči.

Testi -

Gilera 125 C1

Italijanska tovarna motociklov Gilera je na motokros terenih doma zelo malo časa, pa je kljub temu uspela svoje motocikle v rokah Rahiera in Rinaldija uvrstiti v sam tekmovalni vrh 125 kubičnega razreda.Model 125 C1 "replica" je namenjen širokemu krogu tekmovalcev, javnosti pa je bil predstavljen na lanskem salonu motociklov v Milanu.

Testi -

Kawasaki KR 500

Sosednje Italijani so imeli na svojih dirkališčih v zadnjem času kar precej cirkusa. Kajti njihove steze v Misanu ter Mugelu in Imoli so bile stalno rezervirane za tovarniške ekipe ali na pol tovarniške tekmovalce, ki so svoje motocikle letnik 82 preizkušali še zadnjič pred otvoritvijo prvenstva.

Testi -

Ducati Pantah

Ducatijev motocikel, imenovan "pantah", je verjetno eden redkih motociklov srednjega razreda, ki se je neštetokrat potrdil tako na hitrostnih kot vztrajnostnih tekmovanjih. Je pač dragulj Ducatijeve proizvodnje in po zmogljivosti močno presega konkurenčne motocikle.

Testi -

Kawasaki Performance

Kawasaki je lansko sezono z vozniško dvojico Lafond - Roche premočno osvojil prvenstvo v endurancu - hitrostnih maratonskih tekmovanjih, kot so na primer 1000 km Imole, 24 ur Montjuicha, 24 ur Francorchampsa ali 1000 km Donington Parka.Z izjemo prejšnjih let, je bilo tokrat novinarjem dovoljeno pretipati motocikel do "kosti", celo njegov konstruktor je bil zvedavim novinarskim vprašanjem na voljo.

Testi -

Husqvarna 250 CR

"Veste, motokros je lep šport, ampak silno naporen. Bi rekel, da zahteva obilo garanja. Še vedno se namreč živo spominjam, kako sem pred leti na stezi v Tinjanu vozil Suzukijeve kros dirkalnike.Vroče je bilo, da je steza kar migljala v pripeki, vetra niti za dih, kot v puščavi. In dokler sem s steklenico hladne oranžade v roki ogledoval dirkalnike, je bilo kar prijetno."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri