Testi -

Husky 250 CR - 83

Svetlolase Švedinje so . . No ja, kaj bi govoril.Tudi nove husqvarne, z letnikom 83 v oznaki, so pogleda vredne. Takoj padejo v oči. Švedi so posegli po snežno beli barvi ozaljšani z rumeno-modro borduro. Sedaj so motocikli mnogo bolj opazni.Tudi tehnične oči ne bodo razočarane. Husky 83 prinaša številne izboljšave. Sicer ne revolucionarne, zato je tudi predstavitev na IFMA 82 v Kölnu minila brez šampanjca. Toda dodelan motocikel je postal poslušnejši, lažji, bolj konkurenčen.

Testi -

BMW R 65 LS

Z BMW pa res nimamo prave sreče. Ne, ne! Nismo ga vrnili v zaboju v tovarno. R 65 LS je vso pot v Köln pa nazaj v Ljubljano ter nato "domov" v München srečno prestal. Z vremenom so vedno težave.Češnjevo rdečega "LS" smo si izgovorili že lani jeseni. Pa je bilo treba iz Münchna z vlakom, ker je bilo tistih štiristo in nekaj kilometrov ceste bolj podobno smučarski tekaški progi kot pa varnemu asfaltu.Minulega septembra je bil na voljo srebrni LS - tudi prav. In prav luštno toplo je bilo. Toda nazaj grede sem v Münchnu celo spodnjice ožemal! V prihodnje kaže testne termine izbirati ob pomoči vremenoslovcev.

Testi -

Moto Guzzi V 50 custom

Ekspanzija custom motociklov (civiliziranih izvedb chopper motociklov) se je pričela pred polnimi štirimi leti, ko so Japonci dobesedno prepravili trg z zanimivimi motocikli, takoj dobro sprejetimi v ZDA.Na evropskih tleh so bili custom modeli sprva sprejeti s številnimi pomisleki. Toda trg je poprijel najprej v ZRN, kasneje pa tudi v ostalih državah.

Testi -

Honda VT 250 F

Že v 14 številki smo z novičko najavili najnovejši Hondin motocikel, ki je požel številne pohvale. Pa jih je zares vreden.Motocikel bo le težko ugledal evropsko tržišče, kajti številne države imajo spodnji motociklistični razred rezerviran za sebe in tako manjši "japonci" nimajo vstopa. Zato je v kratkem pričakovati (morda v Kölnu) močnejše izvedbe.

Testi -

Suzuki 500 XR 40 "gamma 3"

Pred leti sem na GP v Brnu presenetil Takazumia Katayamo ob razstavljeni tovarniški yamahi 500. Pritisnil sem na sprožilec in v naslednjem hipu za las rešil fotografski aparat, pa tudi brca, namenjena tja, kjer se konča hrbet, je zgrešila.Letos mi je bila sreča bolj naklonjena. V "preletu" sem poslikal razgaljene dirkalnike Suzukija. Izredno težko videni detajli skrbno varovanih tovarniških motociklov so pred vami.

Testi -

BMW R 100 CS

CS je najhitrejši motocikel bavarske hiše - Poraba goriva lahko krepko niha, zato opozorilo: vozite s pametjo.

Testi -

Yamaha RD 125 LC

Yamaha je povabila kremo evropskih novinarjev v deželo vin, v Francijo. Tam so preizkusili dva nova motocikla te tovarne - model XS 400 in RD 125 LC.RD je že od nekdaj oznaka yamah, in označuje športno držo ter poskočno srce. Tudi najmanjša med njimi sodi v ta krog.

Testi -

Yamaha XT

Zadnja iz serije XT je bila novinarjem predstavljena v Maroku, sredi peščenih sipin in kamnitih stez. Teren je bil uničujoč, pravi testni poligon za motocikel, ki pri kupcih še vedno vleče.Motocikel, ki je v zasnovi star že pet let, je ponovno navdušil. Kajti sodobnejši design, več moči in z leti pridobljene izboljšave ga postavljajo v vrh razreda, kjer nastopajo honda XL, suzuki DR, BMW r 80 g/S, morini camel, KTM . .

Testi -

Isle of Man 82

"Isle of Man TT races", so letos slavile svojo 75. obletnico (1907-1982). Bil je velik praznik, organizacija na vrhunski ravni. V sedmih tekmovalnih razredih je bilo prijavljeno 616 tekmovalcev! Letošnje leto je TT zvabil dva naša tekmovalca, Boža Janežiča in Vojka Prinčiča. Slednji je bil prijavljen na tekmovanje v junior in senior razredu.

Testi -

Tomos A3KLS

Moped, rojen kot kolo z motorjem, je dosegel že tako stopnjo razvoja, da ga je težko primerjati s prvotnimi izdelki. Celo osnovni moto kolesa z motorjem - enostavnost in uporabnost - je vse manj opazen pa čeprav je bil eden od ključev uspeha te kategorije vozil.

Testi -

Honda VF 750 S

Gibanja na motociklističnem trgu kažejo, da se proizvajalci in kupci vse manj ogrevajo za najtežji razred motociklov in da se vračajo v območje 750 kubikov. Ta razred je bil začetnik velikega booma motociklov in še danes velja za optimalnega.

Testi -

Ossa 250 Trial

Hitrost v trialu ni pomembna, kajti potrebna je spretnost in še enkrat spretnost ter motor, ki mehko in močno potegne iz najnižjih vrtljajev.Dober trial motocikel je prav toliko vreden kot dobri baletni copatki. Kajti privrženci triala pravijo, da je to svoje vrste balet.

Testi -

Yamaha XS 400

Danes izgleda motociklističen trg tak kot trg zabavne elektronike. Nevedneža, ki se je odločil svoj denar vložiti v motocikel, ki naj bi mu kar najbolje služil vsak dan, je strah pred poplavo takšnih in drugačnih motociklov, ki jih bruhajo predvsem japonske tovarne.

Testi -

Bimota KB-2-laser

Italija je vroča dežela. Ne samo zaradi mafije, Rdečih brigad, morja, vina in temperamentnih deklet. To je tudi dežela Ferrarija, Alfa Romea, Lancie, DeTomasa, Maserattija, Lamborghinija . . Tudi Bimota je v Italiji. Niste še slišali za Bimoto? To je Lamborghini na dveh kolesih! To so brezkompromisni, lepi, hitri, trdi, a dragi motocikli. Na 16-colskih kolesih valeči se "mali velikan", imenovan KB-2-laser, je ravno tak! Za ilustracijo če tole: kaj mislite, kakšen je motocikel, ob katerem celo nežni spol ostane brez besed?

Testi -

Suzuki XN 85

Vse kaže, da Japonci verujejo v turbo polnilnike. Ali pa morda svetu dokazujejo, kaj vse so sposobni narediti.Kakorkoli že, tudi Suzuki je testnikom odstopil svoj motocikel XN 85, ali po starem GS 650 turbo. Začetno navdušenje nad turbom pa počasi plahni, kajti Suzuki je turbo polnilnik vgradil prej kot dodatek kot pa element povečanja moči.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri