Adrenalinski Ducati dan na Grobniku

27. 5. 2016
Deli

Pri As Motocentru, uradnem zastopniku znamke prestižnih motociklov Ducati so skupaj s srbskim in hrvaškim zastopnikom ter s tovarniško podporo iz Bologne. Nosilec celotnega dogodka je bil italijanski organizator Rosso Corsa.

Obiskovalci so lahko preizkusili motocikle po okoliških cestah in na dirkališču Grobnik. Najbolj adrenalinska izkušnja je bila nedvomno vožnja z Ducatijem 959 in 1299S Panigale po dirkališču pod vodstvom DRE inštruktorjev Daria Marchettija (vodja DRE, zmagovalec Daytone in evropski prvak) in Manuela Poggialija (2-kratni svetovni prvak), in ostalih DRE inštruktorjev.

Na adrenalinsko doživetje sta se zapeljala poptevejevka Nuša Lesar in puščavski reli dirkač Simon Marčič. Vrnila sta se nasmejana do ušes in navdušena nad izjemnimi zmogljivostmi dvosedežnega Ducatija 1299S z 200 'konji', ki je na ciljni ravnini drvel s hitrostjo prek 270 km/h. Nuša Lesar: "Noro!! Sprva pravzaprav nisem vedela kaj naj pričakujem. Biti sovoznik na superšportnem motociklu, ki ga vozi nekdanji dirkač kraljevega razreda je hkrati strašljivo in navdušujoče.

Hitrost 270km/h in nagib pri katerem sva odbrusila tačko je pač nekaj kar ne doživiš vsak dan!" "I love it! Tako sem navdušena, da mislim, da si bom kupila motor!" Svoje prve kroge, po skoraj usodni nesreči na Grobniku, ko je pri več kot 230 km/h padel z dirkalnega motocikla s katerim tekmujejo na svetovnem prvenstvu prikoličarjev je naredil tudi najbolj adrenalinski TV novinar David Stropnik: "Vrniti se na Grobnik kjer sem pred dvema letoma v nesreči pustil prste ni bilo najlažje, a menim, da se je s strahovi potrebno boriti in jih premagovati, če hočemo živeti polno in srečno. V pomoč mi je bil tokrat Poggiali ki je bil moj "wingman" na stezi in pa seveda top motor Ducati1299 Panigale S. Evo, I am back!"

PeK

Foto: Ducati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"