Akrapovič: nov izpuh za Yamaho R1

19. 2. 2015
Deli

Podjetje Akrapovič je predstavilo svoj najnovejši izpušni sistem za Yamaho YZF-R1 (2015). Navdih zanj so Akrapovičevi inženirji dobili pri zmagovitih dirkalnikih Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza, najnovejši generaciji Yamahinega modela R1 pa prinaša videz motocikla, ki tekmuje na dirkah za MotoGP.

Akrapovičevi izpušni sistemi iz linije Slip-On so prvi korak v postopku predelave motocikla, najnovejši model za Yamaho R1 pa vključuje tudi povsem novo obliko dušilca. Izpušni sistem je v celoti izdelan iz lahkega titana in daje motociklu videz dirkalnika, ki tekmuje na dirkah MotoGP – kot sta recimo Yamahi YZR-M1, ki sta ju v lanski sezoni uporabljala Rossi in Lorenzo. Izpušni sistem iz linije Slip-On motocikel popolnoma transformira. Daje mu več moči in navora, pa poseben Akrapovičev zvok, ki le še poveča vtis dirkalnika MotoGP.

Izredno lepo oblikovan dušilec iz trpežnega titana je izdelan iz materialov, preizkušenih na dirkah, in ima karbonski ščitnik, ki le še okrepi njegov dirkaški videz. Izpuh je lažji od serijskega in se odlično prilega linijam motocikla ter mu tudi tako prinaša dodatno vrednost. V kompletu dobite tudi priročnik z lahko razumljivimi navodili za montažo, zaradi česar je izpuh, ki deluje po načelu »vklopi in igraj«, izredno preprost za namestitev in ne potrebuje dodatnih nastavitev ali delov. Ima homologaciji ECE in EC.

Opcijska povezovalna cev iz lahkega titana je oblikovana posebej za uporabo skupaj z dušilcem iz titana iz linije Slip-On. Izpušnemu sistemu daje popolnoma novo podobo in močno poveča zmogljivost Yamahe R1. Povezovalna cev prinaša večjo moč in večji navor ter tako do konca izkoristi potencial motocikla. Ta izredno lepo oblikovani opcijski dodatek vključuje povezovalno cev in resonator iz titana, ki se odlično prilegata kolektorju. Z opcijsko povezovalno cevjo dobi izpušni sistem iz linije Slip-On popolno podobo, ki v celoti spremeni zmogljivost Yamahe R1.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja