Akrapovič odslej tudi s homologacijo CRM:0038075

18. 9. 2014
Deli
Akrapovič odslej tudi s homologacijo CRM:0038075

Določeni izpušni sistemi za motocikle, ki jih bo podjetje Akrapovič izdelalo v letu 2014 in v naslednjih letih, bodo zdaj izpolnjevali zahteve enega od dveh evropskih standardov homologacije, zaradi česar bodo lahko naprodaj ne samo v državah članicah EU, temveč tudi v številnih članicah Združenih narodov po svetu.

Nova homologacija bo na voljo za vse Akrapovičeve izpušne sisteme za motocikle, tako da bodo izdelki homologirani v skladu z dvema direktivama, in sicer bodo imeli:

1. homologacijo Evropske skupnosti (ES): e-oznaka dokazuje, da izdelki ustrezajo zahtevam direktiv (zakonodaje) Evropske unije, in je priznana v vseh državah članicah EU;

2. homologacijo ECE (angl. Economic Commission for Europe – ECE): E-oznaka temelji na predpisih ECE. Homologacija ECE se priznava v naslednjih državah članicah Združenih narodov: Rusiji, Turčiji, Ukrajini, Maleziji, Egiptu, Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Avstraliji, Črni Gori in Belorusiji.

Poleg tega je homologacija ECE pogoj za pridobitev nacionalne homologacije v Braziliji, Singapurju, Švici ter na Japonskem in Tajskem.

Med obema homologacijama ni bistvene razlike, saj obe zahtevata enako stroga testiranja in omejitve hrupa. Z izpolnjevanjem zahtev obeh direktiv bodo lahko Akrapovičevi izpušni sistemi za motocikle pridobili potrebno homologacijo v več državah.

Vsak Akrapovičev izpuh je oblikovan in izdelan z najnovejšo tehnologijo in vrhunsko spretnostjo zaposlenih, ki zaznamuje čisto vsak sestavni del – zdaj pa bodo izpušni sistemi na voljo tudi z najnovejšo homologacijo.

Podjetje Akrapovič želi motornim vozilom poleg prepoznavnega zvoka zagotoviti najvišjo raven dizajna in zmogljivosti, v enaki meri pa skrbi tudi za to, da njegovi sistemi izpolnjujejo zahteve potrebnih homologacij. Podjetje bo zato poskrbelo, da bodo izpušni sistemi za motocikle še naprej izpolnjevali zahtevano zakonodajo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja