Battle of Champions: Jager najhitrejši na kvalifikacijah

10. 12. 2011
Deli

Včerajšnje kvalifikacije za današnjo dirko Battle of Champions v Avstrijskem Saalbach Hinterglemmu so se končale odlično za oba dirkača MS racing teama.

V prvem delu je dominiral Miha Špindler z ekipo Redbull, ki jo mnogi uvrščajo v najožji krog favoritov za današnjo zmago, saj jo sestavljajo tri najbolj znana imena iz dirkaškega sveta. Poleg Mihe sta v ekipi še motokrosist Ossi Raisinger, zmagovalec letošnjega Ironroad prologue na največji Evropski enduro dirki Erzbergrodeo in vsem znani večkratni svetovni prvak v Formuli 1, Kimmi Raikkonen. Mihov čas pa je zadoščal za četrti štartni položaj, ki glede na Kimmijeve izkušnje napoveduje boj za sam vrh, saj bo prvo vožnjo in seveda štart opravil ravno Kimmi Raikkonen.

Iz ozadja pa je presenetil Marko Jager, ki skupaj z endurašem Dan Hamingwayim brani barve Xperia Sony Ericsson. Ne samo da je ekipi pridirkal najboljšo štartno pozicijo, ampak je deklasiral celotno konkurenco, saj je pustil za sabo drugouvrščenega najboljšega avstrijskega dirkača na saneh Harald Gruberja iz ekipe Hervis za debeli dve sekundi, kar je na tako kratki progi resnično ogromno. To pa je po letošnji že tako sanjski Markovi sezoni odlična napoved za še en vrhunski dosežek, ki pa seveda ni odvisen le od Marka, ampak se bo za to morala potrudit celotna ekipa.

Razpoloženje obeh dirkačev MS racing teama je danes pred dirko odlično, med njima pa seveda obstaja precejšnja napetost, saj to ni le dirka na  kateri bosta prvič branila različne barve, ampak se bosta borila tudi neposredno drug proti drugemu.

Dirko si lahko ogledate danes neposredno tudi na programu ORF1.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"