BMW novosti 2017

10. 10. 2016 | Peter Kavčič
Deli

BMW je predstavil novi S 1000 R, ki v osnovi ostaja enak, navzven pa ga bomo od predhodnika ločili po prenovljeni maski in prepoznavni asimetrični obliki žarometov. Motor, ki je skladen z Euro 4 normami zmore 165 'konjev' s polno posodo tehta 205 kilogramov kar je bavarsko zverino naredilo še nekoliko ostrejšo.

S 1000 R je posodobljen in vizualno osvežen.

Kot zvezdi pa so predstavili derivata serije NineT, natančneje R NineT Pure, ki predstavlja osnovni vstopni model, ki pa bo za marsikoga nudil odlično platformo za v svetu vedno bolj priljubljene predelave. Glede na nekatere sestavne dele pričakujemo, da bo cena zelo konkurenčna.

Všeč bo tudi vsem, ki ne marajo radikalnih motociklov kar pa R Nine T zagotovo je. Nekakšno nasprotje tega vstopnega modela pa predstavlja NineT Racer, ki je narejen po vzoru dirkalnikov iz začetka osedemdesetih let in bo navdušil vse nostalgike dirk iz časov, ko se je na Grobniku šele začelo dirkati.

Velik aerodinamični poloklep in okrogla luč ter barvarske dirkalne barve poskrbijo, da se boste n anjem zapeljali nazaj v preteklost. BMW očitno hrani nekaj novosti tudi za salon v Milanu, saj nismo videli G 310 GS, torej malega GS-a in 'boberja' na osnovi K1600 LT.

K1600 GT

Peter Kavčič

Foto: BMW

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"