BMW R NineT Scrambler - prvi vtis!

21. 7. 2016
Deli

Naš strokovnjak za MotoGP in ljubitelj klasičnih motociklov Primož Jurman se nahaja ne svetovni novinarski predstavitvi prvega Scramblerja, ki ga je v korak s trendi pripravil BMW. Dopoldanske vožnje so potekale v idiličnem okolju Garmiša kjer res ni zmanjkalo lepih ovinkov in se je Primožu ves čas smejalo. No popoldne pa je muhasto alpsko vreme le pokazalo zobe in novinarsko smetano dodobra napralo. Kljub temu je Primož dan zaključil nasmejan in bentil nad dežjem.

Tole je povedal na kratko o težko pričakovanem Scramblerju, ki so g anaredili na platformi jubilejnega in zelo ekskluzivnega modela R NineT: 'Nov Scrambler NineT je po prvih kilometrih v nemških Alpah odličen. V primerjavi z R NineT-jem je dvovaljnik bolj prijazen, vozljiv skozi celotno območje motornih vrtljajev. Tudi položaj voznika je odličen, zelo prijeten in sproščujoč. Motocikel je sad (tudi) slovenskega znanja, okvir so Bavarci prvič v celoti zaupali Hidrii, izpuh pa je Akrapovičev. Ob pravi ceni bo med Scramblerji v naslednji sezoni hud tekmec. Scramblajmo'

Prvi motocikli naj bi po neuradnih informacijah zapeljali v BMW salone že v naslednjih dneh. Kaj bo Primož povedal po končanem prvem testu pa boste izvedeli v prvi septembrski številki revije Avto magazin.

PeK

Foto: NP

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja