BMW vstopa v segment majhnih motociklov

19. 1. 2015
Deli
BMW vstopa v segment majhnih motociklov

Potem, ko je BMW lani z indijskim gigantom TVS podpisal pogodbo o sodelovanju se je rodil nov motocikel z majhno delovno prostornino, ki se bo na evropskem in ameriškem tržišču prodajal pod znamko BMW.

Angleški spletni portal Visordown razkriva namero BMW-ja, da bo na evropskem in ameriškem tržišču ponudil motocikel z delovno prostornino okrog 300 kubičnih centimetrov. Projekt tega motocikla je dobil oznako K03, predstavljen pa naj bi bil ob koncu letošnjega leta. Iz dokumentacije, ki jo je BMW predložil patentnim uradom po vsem svetu je razvidno, da K03 prihaja iz Nemčije, iz podatkov specificiranih rezervnih delov pa je razvidno, da bo pogonski agregat in še nekatere druge komponente ustrezal tako BMW-ju kot tudi modelom znamke TVS, pod katerimi bo praktično enak motocikel v ponudbi na Azijskih tržiščih.

Znamka TVS je svoj koncept modela, ki naj bi se prodajal pod imenom BMW predstavila kot koncept Draken. Dvomino, da bo BMW-jev motocikel poleg tehnične osnove po indijskem konceptu povzel tudi obliko, vendarle pa lahko računamo, da velikih dizajnerskih sprememb ne bo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"