Ducati Diavel 2015 - nikar mu ne recite kruzer

3. 3. 2014
Deli

Ducati je predstavil novega Diavela, ki bo za prodajo nared v sezoni 2015.

Druga generacija mogočnega mišičnjaka, ki ga Ducati predstavlja s sloganom ''Nikar mu ne recite kruzer''  z vidika tehnike ne prinaša revolucionarnih sprememb, so pa kljub vsemu le te še kako opazne.

Sprememb pravzaprav sploh ni malo. Na novo je obdelan motor Testastretta skupaj z izpušnim sistemom, na novo je oblikovan žaromet, spremenjen so tudi pokrovi hladilnika. Moč motorja ostaja nespremenjena (162 konjev), jo pa motor doseže nekoliko prej, pri 9.250 obratih (prej pri 9.500), pri manjših vrtljajih pa je na voljo še nekoliko več navora.

Za celotno razsvetljavo motocikla skrbijo LED diode, še naprej pa bodo na voljo trije načini delovanja in odizvanja motorja. V načinu Sport daje Diavel od sebe vse, kar zmore njegovih 162 konjev, medtem ko je enaka konjenica v načinu Touring precej bolj umirjena, v delovanje motorja pa se bolj pogosto in učinkovito vmešavajo varnostni sistemi kot so ABS in Traction control. Najbolj nežen način delovanja Urban, na zadnje kolo spusti moč zgolj 100-ih konjev, Traction control pa je še bolj aktiven.

Na voljo bo v rdeči, črni in beli barvi, za doplačilo pa bo mogoče izbrati tudi karbonske dele oklepa.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"