Ducati spet z rekordno prodajo

19. 1. 2015
Deli
Ducati spet z rekordno prodajo

Kot kaže se evropskim proizvajalcem motociklov v zadnjih letih cedijo med in mleko. Kot mnogi drugi je tudi Ducati zabeležil rekordno prodajo, tokrat že petič zapored.

V lanskem letu je Ducati uspel proizvesti in prodati nekaj več kot 45.100 motociklov, med njimi pa je bilo največ novih Monstrov (16.409 enot)  in Panigale-ov (5.806 enot). V primerjavi z letom 2013 je prodaja narasal za skormna dva odstotka, vendar so na dosežek pri Ducatiju zelo ponosni.

Med pomembnejše trge za Ducati zagotovo spadajo ZDA, kjer so uspeli prodati 8.804 motociklov, največji trg pa seveda ostaja Evropska Unija (19.743 motociklov). V primerjavi z lanskim letom je prodaja v Evropi sicer upadla za 3 odstotke, vendar je po zaslugi širitvi servisne in prodajne mreže zrasla na vseh neevropskih tržiščih.

Ducati si v letošnjem letu obeta velik skok pri prodaji prodanih motociklov, stavi pa predvsem na model Scrambler, ki je bil med drugim okronan za najlepši in najbolj obetaven motocikel na salonu v Milanu. Računajo tudi na privlačne tehnične novosti, ki so jih uvedli pri svojih bolj prestižnih modelih, naprimer variabilno krmiljenje ventilov DVT pri modelu Multistrada ter seveda vse ostale tehnične posodobitve o katerih smo na naših straneh že pisali.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"