EICMA: Reli ekipa Honde bo na Dakarju pokazala kremplje

13. 11. 2016 | Tina Torelli
Deli

Joan Barreda, Paolo Gonçalves, Michael Metge, Kevin Benavides in Ricky Brabec se okrepljeni s pošastno energijo odpravljajo na 9000 kilometrov dolgo avanturo, ki se bo 2. januarja začela v Paragvaju, za kar pet dni "ustavila" v Boliviji na 4000 metrih nadmorske višine in se 12 etap kasneje zaključila v Buenos Airesu v Argentini. Bliža se reli Dakar 2017!

Na predvečeru milanskega motosalona EICMA, ki je bil posvečen predstavitvi Hondinih novosti za leto 2017, odra niso zasedli le novi modeli motociklov, temveč se je na njem zvrstil tudi dobršen del najboljših motoristov na svetu: Tim Gajser, Marc Marquez, Toni Bou ter "novopečeni" dakarski Honda Monster Energy Team.

Pet zmage in povračila lačnih dirkačev, ki imajo z Dakarjem bolj kot ne neporavnane račune (Barreda se lahko pohvali z izjemnim številom etapnih zmag, dobro pa se spominja tudi padcev,, ki so mu preprečili skoraj gotovi zmagi leta 2014 in 2015) je poziralo ob spolirani reli specialki CRF450 Rally in napovedalo konec vladavine KTM.

Ne bo lahko, saj ima KTM sanjsko moštvo ter bralnilca naslova 2016 Tobyja Pricea, Yamaha pa je še kako konkurenčna z Rodriguesom in Van Beverenom, 5. in 6.-uvrščenima dakarske edicije 2016. Kljub temu je generalni direktor HRC Tetsuhiro Kowata prepričan, da bo zmagovalni oder spričo okrepitev v obliki Monster energije 14. januarja 2017 obarvan rdeče.

Tekst: Tina Torelli

Foto: Honda Monster Energy Team

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja