Gregorič in Pellegrin med najboljšimi na supermoto dirki v dunajski industrijski coni

30. 6. 2016
Deli

Tretja dirka avstrijskega supermoto prvenstva je bila organizirana na drseči podlagi industrijske cone z dolgim in zahtevnim terenskim delom. Izmed članov slovensko-italijanske ekipe GetLow sta se najbolje izkazala Erik Gregorič z drugim mestom v razredu Semi Pro in Sean Pellegrin, ki je bil tretji med mladinci.

Tretja dirka avstrijskega državnega prvenstva v supermotu, ki se je odvila 24. in 25. junija, je bila po besedah udeležencev točno to, kar se od te atraktivne panoge pričakuje. Organizirali so jo v industrijski coni v predmestju Dunaja, kjer so večji del proge speljali po umazanem in drsečem parkirišču in dodali še vedno nadpovprečno dolg terenski del z ritemsko sekcijo in velikim skokom. »Proga nam je bila vsem zelo všeč, poleg tega pa so dirkači na takšni dirki bolj izenačeni, saj treningi pred dirko niso možni,« meni vodja ekipe Marko Ukota.

Izmed štirih članov (vsi vozijo 450-kubične Honde) je bil rezultatsko najuspešnejši Erik Gregorič, dirkač z najmanj izkušnjami na podobnih stezah. Na kvalifikacijah v razredu Semi Pro je imel sicer težave z zaviranjem zaradi preizkušanja 16-palčnega prednjega kolesa, a je kljub temu hitro našel pravi občutek za drsečo podlago in si privozil tretjo štartno mesto. V prvi dirki je na še posebej prašnem delu steze padel, a ker mu motor ni ugasnil, je hitro nadaljeval in uspel končati na tretjem mestu. Na štartu druge vožnje je bil zaradi prepoznega prihoda v predštartni prostor kaznovan s štartom z zadnjega, sedemnajstega štartnega mesta. Po odličnem štartu je bil že po dveh zavojih na četrtem mestu, nakar je na terenskem delu zletel preko bande in padel, do konca dirke pa se je uspel prebiti do četrtega mesta. Skupno drugouvrščeni Novogoričan je povedal: »Dirka je bila vrhunska. Brez napak in presenečenj ni šlo, a po mojem mnenju je to primer prave supermoto dirke. Atraktivna steza z veliko drsenja, nenazadnje pa se na takšni podlagi tudi gume manj obrabljajo. Petkovi treningi in sobotna dirka pa imajo tako dobro kot slabo stran. Zaposleni moramo za trening vzeti dopust, po drugi strani pa je lepo imeti v nedeljo čas za servis motorja in počitek.«

Najmlajši član ekipe Sean Pellegrin je v razredu S3 Junior po tesnem boju izboril tretjo štartno mesto. Na štartu prve dirke se je po prerivanju s sotekmovalci znašel izven linije, kjer se je asfalt že očistil, zato je pri pospeševanju izgubil oprijem na zadnji gumi in padel, se hitro pobral in uspel dirko zaključiti na četrtem mestu. Po nekaj spremembah na vzmetenju je v drugi vožnji izboljšal čase krogov in po tesnem boju in mnogih prehitevanjih končal na tretjem mestu, kar je pomenilo skupno tretje mesto. »Po teh dveh dirkah sem se v skupnem seštevku povzpel na četrto mesto z osmimi točkami zaostanka za drugouvrščenim. Moj cilj se je na preostalih dveh dirkah povzpeti navzgor za mesto ali dve. Sicer pa, kot so povedali ostali, proga na Dunaju je bila res super,« pravi Pellegrin.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja