Harley Davidson z dvema novima

27. 1. 2016
Deli

Harley Davidson je tik pred začetkom letošnje sezone predstavil dva nova modela, ki bi se po predvidevanjih v prodajnih salonih morala pojaviti že spomladi.

Model Low Rider S praktično v celoti bazira na modelih Dyna, kot tretji model iz serije S pa se pridružuje modelu Fat Boy S in Softail Slim S. Verjamemo, da se pri vseh teh imenih znajdete nekoliko težje, a pri HD so modeli z oznako S največkrat opremljeni z nadgrajenim vzemetenjem in zavornim sistemom. Low Rider S pa so z obdelavo motorja v primerjavi s standardnim modelom za 13% povečali navor. Posledično je bilo treba vgraditi tudi zmogljivejšo (beri trpežnejšo) sklopko. V paketu je tudi nekaj stilskih, barvnih in dizajnerskih sprememb. Cena bo v Ameriki znašala okroglih 15.000 dolarjev.

 Harleyev oddelek zadolžen za tovarniške predelave (CVO - Coustom Vehicle Operations) pa je pripravil tudi model CVO Pro Street Breakout. Model, ki ga poganja najmočenjši Harleyev zračno hlajeni motor naj bi med motocikle CVO prinesel povsem svež veter. Pozornost je pri teh modelih v največji meri posvečena oblikovanju, a tokarta niso pozabili tudi na tehniko. Dvojna prednja kolutna zavora, elektronsko nadzorovan hidravlični sistem sklopke, serijski ABS, povsem nove prednje vilice s trojnim vpetjem, 19-palčno kolo spredaj in 240 mm pnevmatika zadaj so le del posebnosti, ki jih v ta razred prinaša model Pro Street Breakout. Vse to seveda vpliva tudi na ceno, na ameriškem trgu bo ta model stal malenkost manj kot 20.000 dolarjev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja