Honda CB125F

19. 11. 2014
Deli

Honda predstavlja novi mali naked s 125-kubičnim motorjem.

Pri Hondi so, kar se tiče motorjev, ustvarili veliko družino slečenih motociklov CB-F, po novem pa bo ponudbo zapolnjeval še model s 125-kubičim motorjem. Pri nas tak model sicer že prodajajo, a je bil do zdaj na voljo le s poloklepom.

CB-125F bo tako postal vstopni model v svet Hondinih naked motociklov, temelj pri ustvarjanju pa je bila maksimalna uporabnost pri prevozu iz točke A do točke B. Tehnično torej novi mali naked v razred ne prinaša posebnih novosti, ohranja pa ključne lastnosti tovrstnih motociklov; preprosto, varčno, zanesljivo.

Motocikel bo poganjal zračno hlajeni enovaljnik, ki razvije 7,8 kW (10,6 konjev), njegova največja odlika pa je skromna poraba. Za sto kilometrov naj bi zadostovalo že malenkost manj kot dva litra goriva, domet motocikla pa v idealnih pogojih s 13-litrskim rezervoarjam lahko celo preseže 600 kilometrov. Motocikel ima 18-palčna kolesa, za zaviranje pa so zadolžili zavorni kolut spredaj in zavorni boben zadaj, kar bi moralo za 128 kilogramski motocikel, ki je prevenstveno namenjen prevozu po urbanih okoljih več kot zadostovati.
CB-125F bo dobavljiv v štirih različnih barvnih kombinacijah, biserno rumeni, metalik modri, biserno beli in živo rdeči barvi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja