Honda: osvežena serija X

26. 10. 2015
Deli

Honda je pred salonom v Milanu naznanila osvežitev linije njenih Crossover modelov za leto 2016.

NC750X

Po tem ko je leta 2012 prišel v prodajne salone in leto kasenje dobil močnejši in malenkost večji motor, je prišel tudi čas za spremembe na področju funkcionalnosti in dizajna.

Poleg nekoliko spremenjene oblike bo po novem ta model opremljen s sprednjo in zadnjo LED razsvetljavo, 7 centimetrov višjim vizirjem in novimi prednjimi vilicami. Modeli z menjalnikom DCT bodo imeli v nastavitvi delovanja S še tri dodatne stopnje delovanja. Za dober liter se je povečala tudi prostornina prostora za čelado (na mestu kjer je običajno rezervoar), za bolj globok zvok pa bo skrbel nov izpušni lonec.

CB500X

Najmanjši Hondin Crossover je dobil 10 centimetrov višji protivetrni vizir, LED razsvetljavo, nastavljive ročice zavor in sklopke ter izboljšan mehanizem menjalnika. Ob tem pri Hondi radi poudarijo, da se večina kupcev tega modela odloči za menjalnik DCT. Drugih sprememb ni bilo, novi pa sta tudi dve barvni kombinaciji.

VFR1200X Crosstourer

Zastavonoša v tem športno terenskem razredu model VFR1200X je prav tako kot manjša dva dobil nov nastavljiv protivetrni vizir, model z DCT dodatne tri nastavitve delovanja v programu S, novi pa sta tudi dve barvni kombinaciji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja