Hyosung GD250N

15. 3. 2014
Deli

Hyosung predstavlja nov enovaljni motocikel.

Hyosung je eden od tistih proizvajalcev, ki še vedno vidi številne prednosti v enostavnih enovaljnih motorjih. Enovaljnik obljublja majhno težo, posledično lahkotno vodljivost, zvezno in pričakovano podajanje moči in seveda ugodno ceno.

Z vidika oblikovanja je GD250N zagotovo svojevrstno presenečenje. Sama oblika sicer ne prinaša kakšnih novosti, ki jih v svetu motociklizma še nismo videli, a vsaj kar se tiče te znamke, ki običajno stremi h bolj klasičnim oblikovalskim prijemom, je to zagotovo pomemben korak naprej.

Motor je četrtlitrski enovaljnik s štirimi ventili. Ima vodno hlajenje, elektronski vbrizg goriva, razvije pa 28 konjev, kar je primerjljivo s konkurenčnimi japonskimi motocikli, ki imajo v letošnjem modelnem letu vsi blizu 300 kubikov delovne prostornine. Čeprav v primerjavi s konkurenco torej ne predstavlja presežka, pa je ta vsekakor viden v primerjavi s svojimi predhodniki. Modela GT250 in GT250R poganja dvovaljnik, ki pa razvije manj moči, sta pa oba tudi za približno 25 kilogramov težja.

Tudi nekateri ostali tehnični podatki niso kar tako. Novi GD ima aluminijasto zadnjo vilico, 300-mm prednji zavorni kolut in štiribatni zavorni cilinder, digitalna armaturna plošča pa poleg osnovnih podatkov o vrtljajih in hitrosti premore tudi indikator prestav. Pričakuje se tudi zelo privlačna cena, ki naj bi znašala manj kot 3.000 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja