Iz Budimpešte v Bamako z Vespo

1. 1. 2012
Deli
Iz Budimpešte v Bamako z Vespo

Le dan po koncu letošnjega Dakarja bodo na drugem koncu sveta, v nam bližnji Budimpešti štartali udeleženci relija Budimpešta - Bamako. Med njimi bodo tudi trije Norvežani z Vespami.

Rally Budimpešta - Bamako je znan kot bolj amaterska, po mnenju mnogih pa tudi bolj 'klovnovska' verzija Dakarja. Dakar za reveže. Ker pa so amaterski žepi bolj plitvi gre bolj za zabavo in avanturo kot šport.

Udeleženci rallyja bodo peljali tudi čez Slovenijo in jih bo mogoče spremljati na avtocesti od Lendave, preko Ljubljane (tudi v Ljubljano marsikateri zavije) do Fernetičev. Paša za oči so predvsem 'dirkalniki', nekateri sicer imajo prave specialke, med njimi pa se na letošnji startni listi najdejo tudi Fiat P126, Škoda 105, Peugeot 405, Mercedes 303 (avtobus), Lada 2105, Katrca in podobni.

Med motoristi pa bodo tudi trije Norvežani z 200 kubičnimi Vespami, ki jih bo zagotovo zabavno spremljati na več kot 8000 kilometrov dolgi poti. Vsi trije so oboževalci Vespe, sicer pa ekipo sestavljajo uspešen fotograf, uspešen tržnik in predstavnik internetnega podjetja, vsak s svojo Vespo PX 200.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"