Izbrali smo: MX oprema THOR PhaseRamble

27. 4. 2016 | Peter Kavčič
Deli

Pri ameriškem gigantu in specialistu za terenski motociklizem THOR pravijo, da je kolekcija Phase tista, pri kateri dobite največ za svoj denar. Ker nam je všeč nekoliko retro slog, smo iz bogate izbire kompletov (teh je kar 16 v različnih barvnih in stilskih kombinacijah) izbrali model Ramble.

Po nekaj vožnjah lahko temu absolutno pritrdimo, kajti hlače in majica sta narejena iz močnih, proti trganju odpornih materialov. Konstrukcija hlač je robustna, s številnimi ojačitvami in všitimi zaščitnimi elementi, ki v primeru padca ali stika z drugimi na stezi preprečijo poškodbe ali to, da bi se raztrgale.

Hlače 'pašejo' na zadnjo platkot ulite, saj so skrojene tako, da sledijo naravnemu gibanju telesa oziroma nog med vožnjo z motokros motorjem. Trojni varnostni šivi in najlonska nitka 600D polyoxford so namenjeni temu, da hlače ostanejo dolgo časa nedotaknjene,za dober oprijem motocikla z nogami pa na notranjih straneh poskrbita veliki usnjeni zaplati. Varnostno zapenjanje, da hlače med vožnjo ne lezejo z zadnjice, so rešili z nastavljivo zaponko.

Svoje poglavje je tudi majica, ta je v celoti skrojena iz hitro sušečega zračnega materiala in bi jo umestili med majico za vse letne čase, saj pomeni dober kompromis med zaščito pred vetrom in zračnostjo. Na koncih rokavov je za dober oprijem všit elastičen material, ki zagotavlja, darokavi ne lezejo proti komolcem. Poleg hlač in majice smo izbrali še rokavice Spectrum, ki so zaradi svoje lahkotnosti in solidne zaščite najbolj vsestransko uporabne, so dovolj zračne, a hkrati zaščitijo roke, če prileti kak kamenček ali se na poti srečaš s kakšno vejo, ki štrli iz grmovja.

Celotno kolekcijo THOR MX najdete na www.thormx.com, trgovce pa pri www.partseurope.eu, kjer poiščete slovenske prodajalce.

Peter Kavčič

Foto: PK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja