Jarvis premagal Walkerja in goro Olympos

30. 9. 2014 | Tina Torelli
Deli
Veliki trije: Walker, Jarvis in Letti na vrhu gore Olympos (foto: Red Bull Content Pool)
Red Bull Content Pool

Graham Jarvis je veliki zmagovalec 5. izdaje dirke Red Bull Sea to Sky 2014! Letošnje leto je kralj ekstremnega endura dirkal v senci nadarjenega Jonnyja Walkerja, zato se je svoje zmage še toliko bolj razveselil.

Tretji dan dirke v turškem Kemerju se je začel zgodaj zjutraj na plaži. Dirkači so startali v vrstah po deset. Cilj je bil daleč in visoko: skoraj predaleč se je zdela 2365 mestrov visoka gora Tahtali ali Olympos. V primerjavi z lanskim letom je bila gorska etapa daljša in težja, a to ni ustavilo kar 214 tekmovalcev, profesionalcev in amaterjih iz 29 držav.

Najhitreje je startal 18-letni Južnoafričan Wade Young. Jonny Walker ga je ujel in prehitel v rečni strugi. Jarvis je slabo startal, v kanjonu prehitel Lettenbichlerja in kar nekaj časa dirkal na petem mestu. Ko je na poti naredil napako Paul Bolton, je Jarvis prišel za hrbet Taylorju Robertu, ga prehitel in lovil le še Younga in Walkerja.

Na poti na cilj smo tako z vrha gore najprej zagledali zvezdnika Husqvarne. Sledila sta mu Walker in Letti, ki je na cilj pripeljal z najširšim nasmehom. Slovenski genij ekstremnega endura Miha Špindler je v cilj pripeljal kot 21., zlato medaljo pa si je priboril tudi Miloš Novakovič (59. mesto) in to le tri minute pred iztekom roka in s štiritaktno mašino! Srebrni cilj je z 79. mestom dirki osvojil Severin Sajevec, Bronasto medaljo pa Matej Štusaj s 147. mestom.

In ker nobena Red Bullova tekma ne mine brez komičnega zapleta, tudi ta ni. Organizator namreč ni predvideval, da bo na vrh gore pripeljalo toliko tekmovalcev, zato je na podelitvi zmanjkalo zlatih medalj. Šef dirke Martin Freinademetz se jim je odkupil z vavčerji za pivo, "da bi fantje lažje pozabili na nevšečnosti".

Tekst: TT

Foto: Red Bull Content Pool

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja