Kawasakijeva šestka za 2009

21. 9. 2008
Deli

Nova superšportna cestna raketa je dizajn ukradla močnejši desetki, sicer pa je močnejša in lažja. Tukaj je ZX-6R za 2009!

Ob prebiranju uradnega Kawasakijevega obvestila o novi šestici je očitno, da so inžinirji veliko delali na zmanjšanju teže. In nekaj na motorju, prednjih vilicah in težišču! Kot navaja uradna najava bo nova šestka še bolj vodljiva in bolj toga, naprej nagnjen motor in kratek stranski izpuh ob spodnjem delu zadnjega kolesa pa ugodno vplivata na razporeditev teže. K zmanjšanju teže pripomore tudi uporaba lažjih materialov kot je magnezijeva litina, zahvaljujoč izboljšanemu pretoku zraka do hladilnika vode bo nova šestka potrebovala tudi manj hladilne tekočine. Vse te in še ostale izboljšave bodo tehntnico obremenile za kar 11 kilogramov manj kot aktualni model.

Izboljšav je bil deležen tudi motor, ki bo po novem odzivnejši, varčnejši in se bo hitreje vrtel, po zaslugi kasetnega menjalnika pa bo za navdušence čas nastavitev na dirkališču krajši in bo ostalo več časa za uživanje. Zadnji zavorni disk bo za 10 mm večji, prav toliko pa bo nižji tudi sedež.

Pobarvan bo v zeleno, modro ali črno barvo.

MaH, MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja