Koncept: Honda CB1100

23. 3. 2016
Deli

O tem motociklu se govori že zelo dolgo, natančneje od leta 2009, a do zdaj razen veliko govoric o tem, da nekoč bo, o njem nismo izvedeli.

A kot kaže je tokrat drugače, saj naj bi dobro obveščeni viri, ki vedo kaj se dogaja za Hondinimi zidovi vedeli, da ta koncept od serijske proizvodnje loči le še korak. Honda tak motocikel v svoji floti potrebuje, saj bi tako zapolnila praznino v vse bolj priljubljenem segmentu motociklov in tako zadovoljila potrebe kupcev, ki želijo moderen klasik z veliko zgodbe in pridiha preteklosti.

Kot rečeno, koncept že dolgo kriči, da hoče v proizvodnjo, a so ga pri Hondi ob vsakem prikazu nekoliko osvežili. Zadnja različica tega koncepta ima tako kar nekaj komponent z zdaj že upokojenega modela CB1300, govorimo pa o prestižnih elementih kot so radialni Brembo, Ohlins in podobno. Sam zračno hlajeni štirivaljnik v zadnjih nekaj letih s tehničnega vidika ni bil deležen prave osvežitve, zato se bojimo, da bo moč tega motorja zaradi strožje okoljske zakonodaje še nekoliko manjša.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"