Mitas z dvema novima pnevmatikama za potovalne enduro motocikle

7. 11. 2016
Deli

Mitas, del skupine Trelleborg, z dvema novima dimenzijama pnevmatik TERRA FORCE-R in dvema dimenzijama dezena E-10 širi svoj asortiment pnevmatik za potovalne motocikle. PnevmatikaTERRA FORCE-R je nadgrajena s popolnoma novo tehnologijo optimalne jeklene karkase – Optimum Steel Cord (OSCT) –ki zagotavlja optimalno naležno površino med pnevmatiko in podlago ne glede na vozne pogoje.

Ksenija Bitenc,direktorica produktnega področja motorskih pnevmatik in zračnic pravi:"Naš cilj je krepitev znamke Mitas v potovalnem segmentu s ponudbo kompletnega spektra dimenzij. Širitev asortimenta TERRA-FORCE in E-10 dokazuje našo strategijo.''

"Potekale so tudi številne razvojne aktivnosti v segmentih off-road in cestnih pnevmatik. Izboljšana pnevmatika SPORT FORCE+ in tri nove dimenzije MC 50 so že na voljo na svetovnem trgu. V segmentu off-road Mitas ponuja nove dimenzije za vse tri verzije C-19 in novo konstrukcijo karkase za tekmovalno pnevmatiko Trial – ET-01 X-PRO."

Inovacije predstavljene na sejmu EICMA:

Mitas TERRA FORCE-Rz novo tehnologijo OSCT

Pnevmatika TERRA FORCE-R je namenjena potovalnim motociklom Maxi Enduro in Trail ter primerna za vožnjo po cestah (90%) in neutrjenih terenih (10%). Pnevmatika je idealna izbira za vsakodnevne voznike, pa tudi za avanturiste, ki so jim ljubše daljše vožnje s sopotnikom in prtljago. Naš cilj je ponuditi varno, dinamično in uporabniku prijazno pnevmatikoobema skupinama voznikov.

Mitas TERRA FORCE-R je trenutno na voljo v eni dimenziji za sprednje kolo (110/80R19) in dveh dimenzijah za zadnje kolo (140/80R17 in 150/70R17). Dodatni dve dimenziji(120/70R19 in 170/60R17)bosta pripravljeni v drugem četrtletju 2017. Tehnologija optimalne jeklene karkase (OSCT), ki jo je Mitas razvil popolnoma na novo, zagotavlja idealno uravnoteženost pnevmatike z optimalnim kontaktom v vseh voznih pogojih, zlasti pri večjih nagibih in višjih hitrostih.

Mitas E-10 za dolga potovanjapo cestah in športno vožnjo po neutrjenih terenih

DezenE-10 je namenjen za vožnjo po cestahin neutrjenih terenih v razmerju 30% : 70%. Pnevmatika je univerzalna v svojem segmentu, odlikujejo jo izvrstne samočistilne lastnosti in odlična smerna stabilnost na mehkih in trdih podlagah. Agresivendezen E-10 je primeren za vožnjo po asfaltnih površinah, slabo vzdrževanih stezah in nezahtevnih neutrjenih terenih. E-10 omogoča mehak prehod v ovinke in zavoje terstabilnoizpeljavo z maksimalno smerno stabilnostjo.

Nove dimenzije E-10,120/70B19 in 170/60B17,za velike potovalne motocikle smo testirali v letu 2016 v različnih pogojih v Evropi, ZDA in Južni Afriki. Na podlagi dobljenih rezultatov smo oblikovali optimalno konstrukcijo karkase in zmes za tekalno površino. Nove dimenzije bodo na voljo v februarju 2017.

Nove dimenzije športne cestne pnevmatike Mitas MC 50

Nove dimenzije MC 50 (80/100-17, 100/90-17 in 130/80-17) so visokohitrostne diagonalne pnevmatike za motocikle Youngtimersin motocikle z nizko in srednjo kubično prostornino. Dezen se zaključi že pred ramenom pnevmatike, kar omogočaoptimalno naleganje pri maksimalnih nagibih.

Končni cilj razvoja zmesi je bil doseči največji možni oprijem ne glede na vremenske pogoje ter optimalno življenjsko dobo. Zmesi vsebujejo nedavno razvite surovine, kot so elastomeri S-SBR in visoko aktivna polnila. Vse nove dimenzije so že na voljo po vsem svetu.

Nova dimenzija Mitas C-19 od februarja 2017

Na tržišče bomolansirali tri verzije nove dimenzije 90/100-21 popularnega dezena C-19 za večje motocikle in enduro motocikle. Nove pnevmatike bodo imele enak dezen, razlika bo v teži in zmesi, kar bo zlahka prepoznati po barvnih črtah.Verzija z zeleno črto pomeni posebno mehko zmes tekalne površinein lažjo karkaso terzagotavlja odličen oprijem na trdih in ekstremnih enduro terenih. Pnevmatika z rdečo črto je zelo primerna za motokros, medtem ko je pnevmatika z rumeno črto zlasti zanimiva za voznike enduro motociklov.

ET-01 X-PRO za tekmovanja Trial

Posebnost pnevmatike ET-01 X-PRO za tekmovanja Trial je nova konstrukcija karkase in izredno mehka zmes tekalne površine, karzagotavlja odličen oprijem in vozne lastnosti pnevmatike na najrazličnejših terenih.

Izboljšane pnevmatike za motokros tekmovanja

Na podlagi izkušenj pridobljenih med sodelovanjem z ekipamaI fly JK Racingin62 Motosport Klemen Gerčar, ki tekmujeta na dirkahMXGP, je Mitas izboljšal kakovost zmesi za tekalno površino pnevmatik za tekmovalni motokros. Nova zmes je odpornejša na mehčanje, ki je posledica pregrevanja med vožnjo, ter zagotavlja optimalen oprijem in vozne lastnosti skozi celo dirko.

Več informacij o Mitasovih potovalnih, cestnih in off-road pnevmatikah je na voljo na spletni straniwww.mitas-moto.com.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"