MV Agusta F3 800 Ago

20. 4. 2014
Deli

MV Agusta je že lani napovedala prihod omejene serije modela F3 800 izdelane v čast moto legende, Giacomu Agostiniju.

Pred dnevi je bil model F3 800 Ago tudi uradno lansiran, kot rečeno pa je posvečen Agostiniju, ki je velik del svoje kariere dirkal prav z motocikli znamke MV Agusta.

F3 800 Ago se ponaša s komponentami, ki jih ima MV Agusta rezervirane za svojo kolekcijo t.i. Corse motociklov. Tovarna sicer lahko ponudi tudi več, limitirana serija 300 motociklov pa je obarvana v italijansko Tricolore barvno kombinacijo.

Da je motocikel še bolj edinstven pa je poleg serijske številke modela na vsakem rezervoarju tudi podpis še vedno živeče legende dirkanja na dveh kolesih. Seveda ne gre za nalepko, pač pa za lastnoročni podpis pred prihodom rezervoarja v lakirnico.

Ob informativni ceni, ki se giblje okrog 24 tisočakov ne dvomimo, da bo vseh 300 motociklov hitro našle svoje kupce, gotovo pa se jih bo večina znašla v zasebnih zbirkah zbirateljev. Tehnično je motocikel sicer enak kot klasični F3 800,  k razliki v ceni pa poleg podpisa na rezervorju pripomoreju tudi karbonski prednji blatnik, aluminijasta kolesa in stopalke za noge, po zaslugi katerih je motocikel v primerjavi s serijskim lažji za 4 kilograme.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem