Neisser v Labinu ugnal Wernerja (foto)

2. 4. 2012 | Matevž Hribar
Deli

Pretekli vikend, 31. marca in 1. aprila se je v Labinu odvil 12. Akrapovič Offroad Weekend. V razredu Expert je izkušenemu Wernerju Muellerju zmago odnesel Avstrijec Patrick Neisser.

Na motokros stezi v Svetem Martinu in njeni okolici je zopet grmelo in se prašilo. Cross country dirka je bila tokrat prvič razdeljena na sobotni in nedeljski del, s tem da se je enkrat vozilo v obratni smeri.

Udeležba tekmovalcev je bila tokrat slabša, še posebno iz Slovenije, saj imamo za razliko od sezon pred lanskim letom zdaj tudi svoje cross country prvenstvo in zato manjšo potrebo po dirkanju pri sosedih.

Večina slovenskih tekmovalcev je vozila le sobotno dirko in se nato s prebitimi zračnicami in žulji na rokah odpravila domov, tako da sva obe dirki odpeljala le dva tekmovalca, pa še ta dva ne preveč zadovoljna z nepoštenostjo sotekmovalcev, ki na dirki iščejo bližnjice do boljših uvrstitev in nagrad. Tolažim se, da Bog vse vidi (GoPro pa tudi - video sledi) in da sem pravzaprav opravil spodoben trening za domači SXC.

Zmaga v najhitrejšem razredu Expert je šla v roke Avstrijcu Patricku Neisserju (Kawasaki), ki je nekoliko nepričakovano ugnal favorita Wernerja Muellerja na KTM-u. Ostali rezultati so v PDF priponkah.

Na video posnetku je štart razreda Expert v soboto.

Matevž Hribar
foto: Matevž Hribar in Jana Jan

Akrapovič Offroad Weekend 2012 - Štart razreda Expert, 1. dan