Policijska izkušnja kot nasvet konec aprila v Postojni in Kopru

27. 3. 2015
Deli
Policijska izkušnja kot nasvet konec aprila v Postojni in Kopru

Policisti PPP Koper bodo organizirali dve preventivni akciji za voznike enoslednih vozil "Policijska izkušnja" kot nasvet in sicer dne 25.04.2015 (sobota) med 09.00 in 17.00 uro v Kopru na parkirišču pri Bonifiki in dne 26.04.2015 (nedelja) med 09.00 in 17.00 uro v Postojni na parkirišču pred PTC Primorka (ob cesti Ljubljana - Koper, nasproti ZD Postojna in nasproti avtobusne postaje). Omenjeni preventivni akciji sta organizirani v sodelovanju z omenjenima občinama in njunima Svetoma za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Namen akcije je obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu skozi različne vaje na poligonu in seveda pogovor s policisti motoristi. Vendar s tem ne želijo samo opozarjati na pasti vožnje motornega kolesa, katere nas čakajo v cestni džungli, ampak tudi predstaviti lepote vožnje oziroma varno uživanje v vožnji jeklenega konjička. Seveda bodo policisti na voljo za pogovor o vsem, kar zanima motorista v zvezi vožnje in njegovega vozila ter tudi o vseh ostalih stvareh, za katere do sedaj ni bilo priložnosti ali ni bilo časa.

Osrednji del dogajanja bo poligon s postavljenimi različnimi vajami za voznike enoslednih vozil, katere simulirajo vožnjo po cesti. Seveda bodo policisti motoristi obrazložili namen in cilj vsake vaje posebej ter pokazali pravilno tehniko za obvladovanje posamezne vaje. Toplo priporočamo, vsak trening, vsaka nova stvar, ki jo osvojite bo prispevala k varnejši vožnji.

Vse vaje se bodo izvajale pri počasni vožnji, saj se le tako najhitreje naučimo pravilnega obvladovanja motornega kolesa, seveda s pravilno tehniko, pravilnega gledanja v smer vožnje oziroma v smer rešitve, pravilnega reagiranja v primeru nenadne ovire.

Pravzaprav bo na ta dan neke vrste dan odprtih vrat za motoriste in ostale obiskovalce, saj bo na ogled policijska oprema (alkotest, laserski merilnik hitrosti, stinger, ...) in vozila (provida). Pri tem ne bo noben policist "službeno zategnjen", ampak bo na razpolago za pogovor, razlago, pojasnitev, razjasnitev, ..., torej v službi naroda. Na prireditvenem prostoru bodo tudi gasilci, reševalci, vojaška policija, mestno redarstvo, šola vožnje, DARS oziroma cestninski nadzorniki ter različna zainteresirana podjetja ali posamezniki z motoristično opremo in motornimi kolesi. To ne bodo statisti, ampak bodo predstavili svoj poklic in opremo ter predvsem bili na razpolago s svojim znanjem. Tako bo mogoče obnoviti znanje prve pomoči, preveriti delovanje defibrilatorja, si ogledati gasilsko opremo in opremo mestnega redarstva ter cestninskih nadzornikov in jih tudi povprašati o njihovih pooblastilih ter načinu dela.

V Kopru bo v istem času na istem prireditvenem prostoru potekala prireditev Tomos Adria Classic, kjer bo na ogled veliko zanimivega, v Postojni pa se bodo prireditvi pridružili ljubitelji starodobnih vozil, kjer bo ravno tako veliko zanimivega na ogled.

Naredite nekaj zase ob začetku sezone!

PeK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja