Predpremiera: BMW F 800 GS

3. 11. 2007
Deli

Dolgo časa se je šušljalo in dolgo časa so ga uspešno skrivali pred neželjenimi fotoaparati. Serija F 800 ima sedaj še terenskega sorodnika F 800 GS!

Poganja ga torej znani vzporedni dvovaljnik, nad katerim smo bili do sedaj navdušeni. Motor naj bi v tej izvedbi kot jo vidite na fotografijah iztisnil 85 'konjev' kar je za sporščeno vožnjo po podeželskih cestah in vijuganje po mestu povsem dovolj. Razveseljivo za vse ljubitelje makadama in kolovozov (da, namenjen je tudi za tja) je, da ima klasično vzmetenje. Torej spredaj USD vilice, in zadaj enojni blažilnik, ki se kot je razvidno s prvih fotografij naslanja neposredno na nihajko.

Najboljše pri vsemu pa je to, da je oblikovalcem uspelo prenesti kar nekaj značilnih potez z večjega brata R 1200 GS. ABS je kot vidimo, že na voljo in kot se za ostalo linijo družine F spodobi, ima pododo za gorivo pod sedežem. Uspelo nam je tudi izvedeti, da naj bi (po neuradnih informacijah) novi BMW-jev potovalni enduro stal za več kot 25 % manj od velikega GS-a. Kot kaže zaenkrat prihajajo iz BMW-ja same dobre novice. Pa se salon v Milanu ni še niti začel.

(PK)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"