Rok Bagoroš prvi 'stunter' v Palestini

17. 10. 2016 | Tina Torelli
Deli

KTM-ov ambasador in stunt motorist Rok Bagoroš je prvi profesionalni motošportnik v zgodovini, ki je obiskal Palestino in v pretežno muslimanskem mestu Ramallah na Zahodnem bregu nastopil pred 6-tisočglavo množico.

Ko je letos maja Rok Bagoroš obiskal Izrael in tam nastopil s svojim spektakularnim RokON šovom, so se na njegovih socialnih omrežjih pojavili nestrpni komentarji njegovih palestinskih sledilcev. Roku ni bilo lahko, a k sreči seje proizvajalec motociklov KTM odločil, da se razširi še na palestinsko območje. Razočaranje, ki so ga palestinski motošportni navdušenci občutili maja, je tako zamenjalo veselo divjanje, ki ga je v Palestino prinesel Slovenec Rok Bagoroš.

300

"Ko gostujem po svetu, navadno vem, kaj pričakovati, glede Palestine pa sem bil v čisti negotovosti. Ko smo se od letališča v Tel Avivu peljali v Ramalo, na cesti nisem videl enega samega motorista! Naslednji dan je bil na poti do prizorišča dogodka, od koder naj bi natopo Ramali krenila karavana motoristov, en sam nepregledni cestni zamašek. Že sem se sprijaznil, da na shodu verjetno ne bo več kot 30 motoristov, ko so se ti kar naenkrat začeli voziti med avtomobili inse z vseh smeri vključevati v promet. Na koncu nas je bilo kakšnih filmskih300, ki smo Ramalo dobesedno dvignili na noge - kot da bi svetu hoteli povedati, da se ne menimo za politične razprtije in da verjamemo v boljši jutri!

Šport, glasba in vse, kar povezuje

Ko se je začel šov, so ljudje plezali na sosednje zgradbe in ulične svetilke, da bi si zagotovili boljši razgled, bilo je kot v čebelnjaku, obiskovalci so mi v naročje podajali svoje dojenčke in me fotografirali z njimi. Didžej je mojo glasbo pomešal z njihovo tradicionalno in množica je - ponorela!Ko sem maja nastopal v Izraelu, so me sovražni komentarji Palestincev pod mojimi fotografijami pretresli, a tega je zdaj očitno konec. Zdrava tekmovalnost je eno, sovraštvo pa drugo in vesel sem, da je prevladalo prva." je povedal 27-letni Radenčan.

V Betlehem, Jeriho in Jeruzalem

Dan po šovu, ko se je zaradi vsega doživetega (na šovu je nanj pazilo kar deset varnostnikov) Rok zrušil v hotelsko posteljo, je šel s svojim posebej za stuntriding prilagojenim jeklenim konjičkom, ki sliši na ime KTM Duke 690, obiskat Betlehem, rojstni kraj modreca, reformatorja in odrešenika Jezusa Kristusa, najnižje ležeče mesto na svetu Jeriho ter v izraelski del Jeruzalema, kjer je po odzivu ljudi hitro ugotovil, da je šov "ušel čez mejo", saj so ga na ulici ustavljali ljudje."Občutek sem imel, da se dobesedno vozim po zgodovini človeštva. Rad imam to razpokano zemljo, kamen in tisočletne oljke, pod katerimi si nabereš novih moči. Ti kraji so res nekaj posebnega."

Naprej

Rok Bagoroš, ki v tujino ne odhaja več kot zgolj gost večjih prireditev, temveč kot nosilec lastnega šova, okrog katerega rastejo drugi dogodki, je kljub petim petim minutam slave z glavo že v naslednjih projektih, z nogami pa trdno na tleh. Palestina ga je napolnila z lepimi občutki, spletel je nove vezi in se najedel svoje najljubše hrane - humusa. Njegova največja želja je, da bi bila naslednjič, ko bo obiskal Palestino, med motoristi na shodu tudi kakšna motoristka. TO bi bil napredek ...

Več o Roku na

www.rokbagoros.com & https://www.facebook.com/Bagoros.Rok

Tina Torelli

Foto: Arhov Rok Bagoroš

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"