Rok Bagoroš tudi letos navdušil v Murski Soboti

23. 6. 2014
Deli

Slovenski motoristični virtuoz, stunt motorist, 25-letni Rok Bagoroš, je ta konec tedna v domačem koncu Slovenije, v Pomurju, že drugič organiziral svojo spektakularno predstavo – »RokON Home Street Show 2014«. Mladi Pomurec se je s prireditvijo v centru Murske Sobote tako že drugič poklonil domačinom ter se jim z atraktivnim programom na tak način zahvalil za pomoč in podporo.

Letošnji program se je pred večtisočglavo množico v centru Murske Sobote začel že v popoldanskih urah, med drugim je obiskovalce z atraktivnim športnim avtom KTM X-Bow vozil profesionalni avstrijski voznik Fabian Lauda; sredstva  zbrana s prispevki za vožnje bodo namenjena v sklad neprofitne fundacije »Wings For Life«.

Program na centru Murske Sobote, ki ga je letos povezoval hudomušni TV voditelj Vid Valič, se je pričel, ko  se je Rok v družbi več kot stotih motoristov iz vse Slovenije v svojem lastnem slogu – po zadnjem kolesu – pripeljal na prizorišče. Skupaj so štartali v Radencih, na tak način simbolično povezali Rokove domače kraje ter tako označili začetek adrenalinskega popoldneva.

Prisotnim je adrenalin pognal po žilah mladi stuntman Jože Počič, ki se s skuterjem šele podaja v svet stunt motorizma, gume svojega Subaruja Impreze pa je na murskosoboškem asfaltu dobesedno trgal v drift showu, polnem dima in atraktivnih elementov Marko Jager.

Po takšnem uvodu je bilo občinstvo pripravljeno na nastop Roka Bagoroša in njegov poklon Murski Soboti. Rok je ob rockerski glasbeni kulisi in ob bučnem navijanju prisotnih show odpeljal suvereno, atraktivno, z novimi elementi, ki jih je pilil v času po poškodbi kolena in s programom, s katerim je v maju na svoji turneji po Južni Ameriki navdušil svoje tamkajšnje oboževalce. Posebno zanimiv je bil del showa, imenovan »stoppie kiss«, kjer so se mu na prizorišču pridružila dekleta, ki so jih na posebni Facebook strani predlagali prijatelji in znanci.

Na RokOn Home Street Show-u 2014 so bili povabljeni tudi vrhunski športniki; v Mursko Soboto so prišli skakalci, letošnji udeleženci olimpijade: Jurij Tepeš, Eva Logar in Maja Vtič, pa svetovni prvak kikbokser Dejan Vajs ter udeleženec relija Dakar Simon Marčič; povabilu na show sta se odzvala tudi pevka Neisha ter Nejc Simšič, znan obraz TV zaslonov.

Na poseben prostoru so se s svojimi stojnicami predstavili nekateri sponzorji, med njimi MOL, Zavarovalnica Triglav, RedBull, Radenska, Akrapovič, Unior in KTM. Obiskovalci so se lahko po končanem showu fotografirali z Rokom, ta je bil na voljo tudi za podpisovanje in intervjuje.

Rok Bagoroš je po končanem dnevu utrujen, a zadovoljen povedal: »Presrečen sem, da sem se že drugič predstavil domači publiki. Nastop doma je vedno nekaj  posebnega in zato si nisem smel dopustiti nobenih napak. Želel sem pokazati vse kar znam in to mi je uspelo. Asfaltna podlaga je bila zahtevna, groba in od mene zahtevala 110% zbranost. Vesel sem, da se je letos zbralo še več ljudi kot lani, kar pomeni, da me ljudje poznajo, podpirajo in cenijo moje delo. Letos sem imel težak uvod v sezono, saj sem bil poškodovan, pred tedni pa sem se vrnil z nadvse uspešne turneje po Južni Ameriki. Hvala vsem obiskovalcem, povabljenim gostom, domačim, nastopajočim, Mestni Občini Murska Sobota, posebna zahvala pa gre sponzorjem ter vsem ostalim, ki so na tak ali drugačen način pripomogli, da je RokON Street Show 2014 uspel. Se vidimo na RokON Home Street Showu 2015!«

FOTO: Peter Vasle

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"