Royal Enfield Himalayan

7. 2. 2016
Deli

Kar dve leti so se v razvojnem oddelku tovarne Royal Enfield ukvarjali z razvojem motocikla, ki bo zmogel osvojiti vsak teren in sesti v srca zapriseženih endurašev.

Motocikle iz te tovarne poznamo kot zastareli in preproste. A hkrati tudi kot robustne in zanesljive. Za marsikoga te lastnosti niso prepričljive, so pa tudi taki, ki iščejo prav te.

Royal Enfield Himalayan je res tako preprost motocikel, da je težko na široko pisati o njem. Pred dobrimi dvemi tedni so se na spletu pojavile fotografije prototipov, danes pa je na voljo tako predstavitveni video, kot tudi uradne fotografije modela.

411-kubični zračno-oljno hlajeni enovaljnik razvije slabih 25 konjev, menjalnik pa je petstopenjski. Himalayan ni namenjen zmagam na dirkahin podiranju hitrostnih rekordov, prav tako pa podatki o hodih vzmetenja (200mm spredaj in 180mm zadaj) nakazujejo, da to tudi ni motocikel za motokros. Je pa nekoliko bolj bogato, kot smo pri tej znamki vajeni, s podatki založena armaturna plošča. Na njej najdemo potovalni računalnik, obratomer in digitalni kompas.

Kot pravijo pri Royal Enfieldu predvidevajo, da bodo večino kupcev našli na azijskem tržišču, po njihovih raziskavah pa so tudi na ameriškem trgu vse bolj trendni preprosti, zanesljivi in poceni motocikli za avanture in off road vožnjo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja