Slovenska trial reprezentanca na pokalu narodov

12. 9. 2014 | Tina Torelli
Deli
V manekenski trialistični pozi

Grega Kleč, Danijel Prodan, Severin Sajevec in vodja ekipe Toni Podobnik so že na poti v Andoro, kjer bodo zastopali barve Slovenije!

Prestižni Pokal narodov v Trialu (Trial des Nations) je ena najpomembnejših motorističnih tekmovanj reprezentanc, ki jih organizira Medanrodna motociklistična zveza FIM. Tekmovanje poteka vsako leto, že od leta 1984, v različnih državah sveta. Omenjena ekipa zahvaljujoč podpori Avto-moto zveze Slovenije odhaja na prvenstvo že drugo leto, žal pa letos na tekmi ne bo nastopil uspešni slovenski trialist Jaka Ogriz.

Majhna španska gorska Kneževina Andora je že tretje leto gostitelj svetovnega prvenstva. Mesto La Rabassa je že dvakrat odločilo o ekipnem tekmovanju - enkrat v letu 1994 in nato štirinajst let kasneje leta 2008, zdaj pa se v to regijo zopet vrača vsa trialistična elita. Vzporedno poteka še Championship Group - International Trophy Group in FIM Pokal narodov za ženske.

Obeta se zanimiva tekma, boj za sam vrh bo že tradicionalno potekal predvsem med španskimi tekmovalci, nedvomno pa lahko po lanskem debiju pričakujemo tudi veliko borbenost in uspešnost naših tekmovalcev.

Fantje so si tik pred odhodom privoščili še en profesionalni fotošuting, kjer jim je srečno pot in čim boljši rezultat zaželela tudi ekipa Motomagazina.

Tekst: TT

Fotografija: Uroš Podlogar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja