Cairoli do osmega naslova prvaka, Gerčar ostal doma zaradi poškodbe

8. 9. 2014
Deli

Italijan, Tony Cairoli je v Braziliji osvojil že osmi naslov svetovnega prvaka v motokrosu in KTM še bolj utrdil na prvem mestu po uspešnosti v terenskem motociklizmu. Skupno zmago je z dvema zmagama romala v roke Maxu Naglu na Hondi, ki pa se za naslednje leto seli v ekipo Husqvarne. Žal na dirki ni bilo Klemena Gerčarja, ki je ostal doma zaradi poškodbe, ki jo je staknikl na zadnji dirki za državno prvenstvo.

Gerčar je v Šentvidu pri Stični doživel boleče srečanje z enim od tekmecev. Ta je od zadaj trčil vanj in mu poškodoval nogo, zvin gležnja in natrgana mečna mišica pa je dovolj huda poškodba, da bo moral Klemen izpustiti dve tekmi v svetovnem prvenstvu MXGP, prva je bila ta konec tedna v Braziliji, druga pa bo čez teden dni v Mehiki.

Klemen je trenutno v fazi okrevanja, s pomočjo fizioterapije skuša čim prej pozdraviti poškodbo, ki sicer sama po sebi zahteva tri tedne, da se pozdravi.

»Na tej dirki sem imel res veliko smole, eden od tekmecev me je s polno hitrostjo zadel od zadaj, nogo mi je celo potegnilo pod njegovo sprednje kolo, tako da sem imel veliko sreče, da ni bilo še kaj hujšega. In pravilno sem se odločil, a nisem potem odpeljal še druge vožnje, ker bi bila mišica verjetno po tem še bolj poškodovana. Res mi je žal, ker moram izpustiti dve dirki v MXGP, a tako pač je, zdravljenje poškodbe, torej zvina in natrgane mišice, je v tem trenutku najbolj pomembno. Upam, da bom do naslednje dirke v slovenskem prvenstvu 21. septembra že toliko pozdravljen, da bom poskusil sesti na motocikel,« je povedal Klemen Gerčar, saj ga do konca sezone v MXGP čaka le še zadnja dirka, pokal narodov v Latviji 28. septembra, kjer bo Slovenijo zastopal v razredu MXGP, druga dva člana slovenske ekipe pa bosta Jernej Irt (MX2) in Tim Gajser (Open).

Rezultati MXGP (BN Brazilije - Goia):

MXGP rezultati dirke: 1. Maximilian Nagl (GER, HON), 50 p; 2. Gautier Paulin (FRA, KAW), 40 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 36 p.; 4. Steven Frossard (FRA, KAW), 36 p.; 5. Tommy Searle (GBR, KAW), 32 p.; 6. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 32 p.; 7. Davide Guarneri (ITA, TM), 25 p.; 8. Milko Potisek (FRA, YAM), 24 p.; 9. David Philippaerts (ITA, YAM), 24 p.; 10. Matiss Karro (LAT, KTM), 20 p.;

MXGP točkovanje: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 705 points; 2. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 596 p.; 3. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 530 p.; 4. Clement Desalle (BEL, SUZ), 484 p.; 5. Steven Frossard (FRA, KAW), 392 p.; 6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 382 p.; 7. Maximilian Nagl (GER, HON), 357 p.; 8. Gautier Paulin (FRA, KAW), 315 p.; 9. Davide Guarneri (ITA, TM), 270 p.; 10. David Philippaerts (ITA, YAM), 258 p.;

PEK

Foto: moštva

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"