CrossCountry v Mačkovcih to soboto

21. 8. 2014
Deli

Po daljšem poletnem premoru, se karavana Slovenskega Crosscountryja, tokrat prvič v svoji zgodovini, seli v Prekmurje, na motokros progo Mačkovci. Večini tekmovalcem je ta proga popolna neznanka, prav za to vsi nestrpno pričakujemo to soboto in pričetek dirke, ki jo bodo kot vedno prvi pričeli vozniki štiri kolesnikov.

Trasa je speljano v večjem delu po MX progi, krajši odseki pa so speljani tudi ob progi. Dirko bodo začinile različne ovire na progi in pa seveda razmočen teren, za kar že vso poletje vztrajno skrbi vreme.

Po končanih dveh dirkah je na razpredelnici v posameznih kategorijah pri vrhu zelo tesno. V najmočnejših kategorijah, ki štejeta za državno prvenstvo, Expert A vodi z dvema zmagama Sašo Kragelj za 6 točk pred Možetom. Na štirih kolesih, v QuadExpert vodi Tomaž Lešnik le za točko pred Arnušem.

V najštevilčnejši kategoriji na dveh kolesih – Amater, pa vodi Tomaž Jernejšek za dve točki pred Konečnikom. Tesno je tudi v vseh preostalih kategorijah in si lahko obetamo zanimivo dirko in trd boj za najvišja mesta.

Vremenoslovci za soboto napovedujejo oblačno vreme s kakšno ploho, ki bo dodatno namočila teren in naredila dirko še bolj zanimivo in atraktivno, pred vsem za akcije željne gledalce.

Dirkanje se začne ob 10. uri, ko se bodo na progo podali 4-kolesniki in traja vse tja do 17. ure, ko bodo dirko končali tisti najboljši v PRO kategorijah.

Se vidimo to soboto v Mačkovcih, na progi ali ob njej.

Koledar dirk 2014

23.8. Mačkovci

14.9. Slovenj Gradec

4.10. Brnik

18.10. Dragonja

Vse dodatne informacije najdete na www.motosport.si in sport.amzs.si, rezultate pa na www.speed-timing.hr

Foto: ESPA pictures

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel