DP Enduro: Buzet

9. 4. 2008
Deli

Na idealnem terenu, kot ga nudi okolica Buzeta, sta se odvili prvi dve dirki v enduru, ki sta šteli za DP Slovenije in tudi za pokal Alpe Adria.

Na petdeset kilometrsko, lepo izpeljano traso se je zapodilo okrog dvestopetdeset tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in celo Madžarske.

Slovencev je bilo več kot Hrvatov. Letos ima enduro licenco več kot štirideset enduristov, kar dvajset pa jih vozi za Reaktor Enduro Klub Koper.

Petega in šestega maja je bil najboljši med 'profiji' Miha Špindler, ki se ga gotovo spomnite iz motokrosa. Drugi je bil Hubert Herman, tretji pa Silvin Vesenjak. V nedeljo je bil za Špindlerjem na drugem mestu Hubert Herman, tretji pa Omar Al Hiasat.

Med Amaterji je bil najboljši prvega dne Miha Sprinčnik, drugi je bil Marko Jager, tretji Marko Hrast, v nedeljo pa so se stopničke zamenjale: na zgornji je bil Jager, drugi je bil Leban in tretji Sprinčnik.

Oba dneva dirke sta na srečo minila brez dežja, teren je bil zares enkraten, le organizacija je precej šepala. Na rezultate je bilo treba čakati … predolgo.

Staša Tajana

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"