Enduro cross country 2015, štiri dirke bodo v Sloveniji!

26. 1. 2015
Deli

V letu 2015 ekipa SXCC (Jaka Seles in Boštjan Kremžar) v imenu Racing Club Slovenije in pod okriljem OffRoad Zveze Slovenije (ORZS) za prihajajočo sezono pripravlja tekmovanja na različnih krajih in terenih za vse ljubitelje terenske vožnje z motocikli in štirikolesniki. 4 tekmovanja bodo izvedli v Sloveniji in 2 na Hrvaškem.

Takole so predstavili nekoliko prenovljeno atraktivno panogo motošporta:

Po novem se bodo prireditve imenovale ENDURO CROSS COUNTRY. Razen spremembe imena in urnika prireditev, smo na novo definirali tudi kategorije tekmovalcev, dolžine tekmovanj in v sodelovanju z Avto Moto Zvezo Slovenije (AMZS) dodali še 2 dodatni kategoriji, kateri bosta šteli za Državno prvenstvo v crosscountry-u.

Kategorije za sezono 2015 so sledeče:

- MOTORJI

DIAMANT– državno prvenstvo - najboljši vozniki, kateri imajo izkušnje na mednarodnih tekmovanjih ter želijo svoje znanje preizkusiti z najboljšimi vozniki. Čas trajanja tekmovanja 120 minut v tej kategoriji se bodo tekmovalci seznanili z najtežjo pripravljeno progo. Zahteve za nastop po pravilnikih AMZS.

GOLD – vozniki z izkušnjami v tekmovanjih, kateri želijo s sebi enakimi preizkušati svoje znanje. Čas trajanja tekmovanja 120 minut v tej kategoriji se bodo tekmovalci seznanili z najtežjo pripravljeno progo.

SILVER -amaterski vozniki, kateri nimajo izkušenj s tekmovanji in želijo s sebi enakimi preizkušati svoje znanje. Čas trajanja tekmovanja 120 minut v tej kategoriji se bodo tekmovalci seznanili z lažje pripravljeno progo.

BRONZE– kategorija je namenjena popolnim začetnikom, v tej kategoriji nastopajo tekmovalci kateri nimajo nobenih izkušenj z nobenimi tekmovanji v moto športu. Tovrstna kategorija ima tudi prirejeno najlažjo progo in tekmovanje traja 60 minut.

WOMEN– kategorija je namenjena ženskam, katere želijo nastopati na tekmovanjih endurocrosscountry. Ta kategorija ima tudi prirejeno najlažjo progo in tekmovanje traja 60 minut.

VETERAN 40 & 50– za veterane nad 40 let in veterane nad 50 let smo pripravili dve ločeni katetegoriji. Proge bodo pripravljene enake kot za kategorijo SILVER, čas trajanja tekmovanja bo znašal 120 minut.

TEAM–kategorija je namenjena dvojicam – parom. V tej kategoriji se bosta lahko prijavila dva tekmovalca katera bosta tekmovala kot ekipa – par. Oba tekmovalca bosta ob prijavi prijela 1 transponder katerega si bosta menjala ob sami menjavi. Tekmovalca si bosta lahko sama izbirala kdaj in koliko časa bo vozil eden izmed njiju. V kategoriji TEAM bodo tekmovalci najprej vozili 60 minut nato bo sledil premor in nato še 120 minut. Proga bo pripravljena za amaterske voznike in bo lahko prevozna.

OVERALL TOP riders – Vsi tekmovalci kateri bodo nastopali v kategoriji DIAMANT in GOLD kategorija bodo istočasno tekmovali v skupnem seštevku TOP rider. Organizatorji smo zagotovili bogate nagrade katere se bodo podeljevale na vsakem tekmovanju.

OVERALL AMATER riders – Vsi tekmovalci kateri bodo nastopali v kategoriji SILVER in VETERAN kategoriji bodo istočasno tekmovali v skupnem seštevku AMATER rider. Organizatorji smo zagotovili bogate nagrade katere se bodo podeljevale na vsakem tekmovanju.

- 4 KOLESNIKI

QUAD 2WD – državno prvenstvo - v tej kategoriji nastopajo tekmovalci z 2x4 štirikolesniki. Čas trajanja tekmovanja znaša 60 minut. Proge bodo pripravljene za vse vrste voznikov in bodo lahko prevozne.Zahteve za nastop po pravilnikih AMZS.

QUAD 4WD – v tej kategoriji nastopajo tekmovalci z 4x4 štirikolesniki. Čas trajanja tekmovanja znaša 60 minut. Proge bodo pripravljene za vse vrste voznikov in bodo lahko prevozne.

QUAD hobby – v tej kategoriji nastopajo tekmovalci z 4x4 in 2x4 štirikolesniki, ki so začetniki na tovrstnih tekmovanjih in nimajo tekmovalnih izkušenj.. Čas trajanja tekmovanja znaša 60 minut. Proge bodo pripravljene za vse vrste voznikov in bodo lahko prevozne.

OVERALL QUAD riders – Vsi tekmovalci kateri bodo nastopali v kategoriji QUAD 2WD, QUAD 4WD , QUAD HOBBY kategorijah bodo istočasno tekmovali v skupnem seštevku QUAD rider. Organizatorji smo zagotovili bogate nagrade katere se bodo podeljevale na vsakem tekmovanju.

Za nastop amaterjev na prireditvah ne bo potrebnih nobenih posebnosti, za kategorije ki štejejo za državno prvenstvo pa morajo tekmovalci upoštevati pravilnike AMZS.

Tekmovanja se bodo odvijala ob sobotah, s pričetkom prve vožnje ob 10:00 in končale po podelitvi priznanj ob 17:30.

Koledar za sezono 2015:

21.3.2015 – KOPER (SLO)

18.4.2015 – RIBNIK (HR)

16.5.2015 – SLOVENJ GRADEC (SLO)

20.6.2015 – JASTREBARSKO (HR)

29.8.2015 – LOVRENC NA POHORJU (SLO)

3.10.2015 – ŽIRI (SLO)

Namen organizacije prireditev je seveda druženje in tekmovanja, na nivoju amaterjev do državnih prvakov. Namen pa je seveda tudi to, da se voznike, ki se neorganizirano vozijo po terenih kjer je to prepovedano, usmeri na organizirano prireditev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja