Enduro evropsko prvenstvo: Seles do prvih točk v Italiji

14. 4. 2015
Deli

V soboto 11. in nedeljo 12. aprila se je v Italijanskem mestecu Rieti odvijala prva dirka za evropsko prvenstvo v enduru. Tokrat se je tekmovanja udeležilo 196 tekmovalcev, kateri so bili vsi odlično pripravljeni in začetek letošnje sezone kaže, da bo prvenstvo zelo močno.

Tekmovalci so morali v soboto prevoziti 176 km dolgo progo, katera je vsebovala večinoma skalnate poti in visoke vzpone in spuste. Skupaj so morali tekmovalci na prvi dan tekmovanja prevoziti 8 hitrostnih preizkušenj.

V nedeljo se je tekmovanje nadaljevalo po enakem sistemu kot v soboto in sicer tako, da so tekmovalci ponovno prevozili 176 km dolgo traso, le da so imeli v nedeljo 9 hitrostnih preizkušenj.

Oba dneva je dominiral Maurizio Micheluz, kateri je na skalnatih hitrostnih preizkušnjah prikazal vrhunsko predstavo. V soboto je za njim le 10 sekund zaostajal Francoz Benoit Fortunato, na tretjem mestu je bil Anglež Thomas Sagar.

V nedeljo se je boj za drugo mesto nadaljeval med Francozem in Angležem, na skalnati preizkušnji je Thomas Sagar odpeljal odlično vožnjo in na koncu zasedel skupno drugo mesto.

Dirke se je udeležil tudi edini Slovenec Jaka Seles (MK Fortuna team), ki je na dirki evropskega prvenstva nastopil prvič in si kot cilj zadal, da odpelje dirko brez zamud. Jaka v soboto ni imel posebnih težav in je dirko zaključil v brez zaostankov. V nedeljo je dirko nadaljeval v enakem ritmu kot v soboto, žal je v zadnjem krogu na skalnati hitrostni preizkušnji padel in se rahlo poškodoval. Kljub padcu in bolečinam je nadaljeval proti cilju še zadnjih 45 km in na koncu vseeno zaključil v predvidenem času. Jaka je v kategoriji E1 na konci zasedel 14. mesto in s si s tem prislužil v obeh dnevih 4 točke za evropsko prvenstvo. Naslednja dirka evropskega prvenstva se bo odvijala 30. in 31. maja v mestu Buzet na Hrvaškem.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"