Gajser sezono zaključil zmago v drugi vožnji

15. 9. 2014
Deli

Na zadnji dirki svetovnega prvenstva v Mehiki je Tim s petim in prvim mestom osvojil drugo skupno mesto na dirki, kar mu je prineslo končno peto mesto v seštevku MX2.

'Zahvaljujem se očetu, ki je najboljši oče, družini, ki mi vedno stoji ob strani, ekipi Gariboldi racing, HRC-ju, Hondinim inženirjem in mehanikom ter predvsem vsem prijateljem, ki me podpirajo doma in v tujini',.... s temi besedami je Tim zaključil svojo fenomenalno sezono. Naj povemo, da so z Hondo upali na končno uvrstitev med 10 najboljših, ob dejstvu da so čisto malo zgrešili četrto mesto pa je uspeh resnično nad vsemi pričakovanji.

Timu, ki je pred dnevi postal polnoleten želimo le, da ostane zdrav in sezono nadaljuje tako kot jo je končal – z zmago! Svetovni prvak je po tesnem obračunu z Jefreyjem Herlingsom prvič postal francoz Jordi Tixier na KTM-u. V kraljevi kategoriji MXGP je dop osmega naslova privozil Antonio Cairoli na KTM-u.

Grozljiv zaplet Tonkova in Tixierja, ki je francoza skoraj stal naslova prvaka. Da je lahko vozil naprej se lahko zahvali le dobri zaščiti hrbta!

MX2 točkovanje: 1. Jordi Tixier (FRA, KTM), 616; 2. Jeffrey Herlings (NIZ, KTM), 612.; 3. Romain Febvre (FRA, HUS), 570.; 4. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 533.; 5. Tim Gajser (SLO, HON), 528.; 6. Arnaud Tonus (ŠVI, KAW), 455.; 7. Valentin Guillod (ŠVI, KTM), 449.; 8. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 397.; 9. Jose Butron (ŠPA, KTM), 359.; 10. Jeremy Seewer (ŠVI, SUZ), 352...

PEK; AB

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"