ISDE 3. dan: Slovenci napredovali na 16. mesto!

10. 9. 2015
Deli

Prva slovenska enduro reprezentanca se je včeraj zjutraj podala na tretjo dirko na izjemno napornem ekipnem motociklističnem tekmovanju InternationalSixDaysEnduro – ISDE. Gre za šestdnevno preizkušnjo dirkačevih sposobnosti in tehnike, šest dni čustev in ekipnega duha.

Člani slovenske reprezentance (Jaka Seles - KTM EXC 250 F, Tomaž Podvratnik - KTM EXC 250 F, Aleš Vrhovc - KTM EXC 350 F, Gregor Robek - KTM EXC 350, Miha Špindler - BETA 300 RR in Miran Stanovnik - KTM 500 EXC) so se spopadli z 275 kilometrov dolgo progo. Tretji dan je pomenil, da so na pol poti proti cilju, ki bo v soboto.

»Za nami je polovica šestdnevne preizkušnje, za nami je še en uspešen dan,saj je celotna slovenska ekipa pripeljala v cilj. Tudi tokrat nam je organizator zelo popestril dan in v transferje vključil vse torkove spuste po potokih in razritih vlakah. Razlika je bila v tem, da smo včeraj morali vse te zahtevne vložke voziti navzgor. Proga je tako z vsemi spremembami in dodatki postala bolj ekstrem enduro in ne več enduro,« je povedal vodja ekipe Jaka Seles. »Včeraj smo prevozili 275 kilometrov v osmih urah. Za poznavalce motociklov je potrebno poudariti, da z njimi dnevno naredimo sedem delovnih ur. Tudi po včerajšnji dirki smo imeli na voljo petnajst minut za pripravo motocikla za naslednji dan in v tem času je vsak od naših voznikov zamenjal prednjo pnevmatiko, olje v agregatu, opravil dolivanje vseh tekočin in pričvrstil vijake.«

Razmere na včerajšnji dirki so bili izredno težavne in prav razmere so botrovale veliko napakam drugih ekip. Slovenska reprezentanca je napredovala – z včerajšnjo dobro odpeljano ekipno dirko so se uvrstiti na 16. mesto.

Počutje v slovenski ekipi je odlično in danes zjutraj so se vozniki že podali na popolnoma novo traso, ki jih čaka tudi v petek.

Aktualne informacije o dnevnem dogajanju na tekmovanju boste lahko spremljali na spletni strani www.amzs.si, trenutne rezultate pa na www.fim-isde-live.info.

PEK

Foto: Irina Gordoniakova

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"