Lendavčani drugi na domači dirki mednarodnega prvenstva parov

24. 8. 2015
Deli

Petišovci pri Lendavi so bili prizorišče pete dirke letošnjega mednarodnega prvenstva parov Slovenije, Slovaške, Hrvaške in Češke v spidveju. Na izjemno razburljivi in izenačeni dirki sta slavila voznika iz Čeških Pardubic, ki so s tem še povečali svojo prednost v tem prvenstvu. Le dve točki za njima sta bila tokrat izjemno razpoložena člana lendavske zasedbe Aleksander Čonda in Žiga Kovačič. Zadnje mesto na stopničkah pa sta si priborila člana slovaške zasedbe iz Žarnovice, Fritz Wallner in NorbertMagosi.

Drugo mesto na stopničkah si je lendavski par zagotovil v zadnji vožnji večera, ko sta v neposrednem dvoboju premagala prav Wallnerja in Magosija, s katerimi sta imela pred tem enako število točk. Lendavski par pa bi se lahko odrezal še bolje, če bi v svojem nastopu proti ljubljanski zasedbi, v kateri sta blestela Maks Gregorič in Nick Škorja, iztržila kaj več kot zgolj točko. S polnim izkupičkom proti fantom iz prestolnice bi na dirki namreč celo zmagala. Izjemen rezultat, z ozirom na to, da je Čonda nastopil celo precej bolan: »Še dan prej sem imel skoraj 40 stopinj vročine, kaj dosti bolje se ne počutim niti danes, zato sem z izkupičkom, ki sva ga privozila z Žigom izjemno zadovoljen in le nadejam se lahko podobne forme in pripravljenosti svojih motorjev tudi v nadaljevanju sezone, kjer najbolj ciljam seveda na nastop 12. septembra, na dirki za VN Slovenije, ki bo v Krškem,« je po dirki povedal Aleksander, ki je s 14 točkami zbral največ od slovenskih predstavnikov.

Letos nas v tem prvenstvu čakata še dve dirki, najprej 13. septembra v hrvaškem DonjemKraljevcu in 17. oktobra v Krškem.

Z izvrstnim rezultatom se je Lendava tako povzpela na drugo mesto v skupnem seštevku, za vodilnimi Pardubicami pa ima 15 točk zaostanka.

Po smoli, ki jo je imel Speedway Team Lendava z nesojeno dirko za t.i. Evropski challenge, ko so morali zaradi neprimerne proge tekmovanje odpovedati, so se tokrat še posebej potrudili in pripravili oval, ki je bil po mnenju mnogih v tako dobrem stanju kot že vrsto let ne.

Rezultati:

1. AMK ZP Pardubice 25 točk, 2. ST Lendava 23 (Čonda 14, Kovačič 9), 3. SK Žarnovica 19, 4. AMTK Ljubljana 18 (Škorja 11, Gregorič 7, Pečnik 0), 5. AMD Krško 15 (Štojs 11, Petrak 4), 6. SK Unia Goričan 13, 7. AK Marketa Praga 13.

Vrstni red v prvenstvu po 5. od 7. dirk:

1. Pardubice 115, 2. Lendava 100, 3. Praga 94, 4. Krško 77, 5. Ljubljana 74, 6. Žarnovica 63, 7. Goričan 58.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"