MotoGP (Austin): Kaj se je v resnici zgodilo

17. 4. 2015 | Primož Jurman
Deli

Tudi druga dirka sezone VN Amerik se je letos dogajala na stezi v Austinu. Sama dirka sicer ni bila tako napeta kot prva v Katarju, pokazala pa je da je Marquez (Honda) ponovno v sedlu.

V taboru Honde je po slabši uvrstitvi Španca v Katarju, ki je bila sicer posledica trka z rojakom Bautisto (Aprilia), vladalo rahlo nelagodje, če ne že zaskrbljenost. Nova sezona je namreč vsej delno premešala karte favoritov, ob štirih mušketirjih, Hondinemu paru Marquezu in Pedrosi ter voznikoma Yamahe Rossiju in Lorenzu, ki so v zadnjih sezonah krojili vrh, se je pridružila še ekipa Ducatija. Novi GP15 je na dirki v Katarju p(d)okazal, da je hiter in da bosta oba dirkača Iannone, predvsem pa Dovizioso mešala štrene.

Marquez vrgel rokavico

Marc je bil cel vikend, vključno z dirko praktično nepremagljiv. V soboto, na kvalifikacijah mu je na ciljni ravnini zagodel motocikel, parkiral ga je ob stezi in v zadnjih minutah z rezervnim motociklom postavil najhitrejši čas. Steza v Austinu sicer odgovarja prav Hondam, Marquez je tu od svoje prve zmage leta 2013 nepremagljiv, a letos so bile v Teksasu hitre tudi Yamahe. Rossi je bil z osvojenim tretjim mestom kar zadovoljen, zadovoljni so bili tudi pri Ducatiju – dobili so potrditev, da imajo konkurenčen stroj, čeprav so se v zadnjih krogih bali, da jim bo zmanjkalo goriva. Še vedno pa so ga imeli dva litra več kot ostali.

Primož Jurman

Foto: Dorna, ekipe

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja