Motokros in enduro spektakel v Žireh

10. 5. 2016
Deli

To je bil vikend rekordov.  Na štartu 3.letošnje Enduro Cross Country dirke je nastopilo kar 9 deklet, na štartu nedeljskih motocross voženj pa kar 15 tekmovalcev v razredu MX50! Voženj v obeh dneh pa se je skupaj udeležilo skoraj 300 tekmovalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške in v sončnem vremeu naredilo pravi enduro in motokros spektakel!

Lep dokaz, da doma manjka podobnih dogodkov. Za popestritev dogajanja ob progi za tekmovanje je organizator pripravil še 3 poligone, trening poligon za 50, 65 in 85, tudi za najmlajše na poganjalčkih, fantje iz My Teama pa so pripravili še progo za preizkus njihovih motorjev.

Tekmovanje so začeli tekmovalci štirikolesnikov, ki se jih je v soboto zbralo 11. Po 60 minutah vožnje po sprva mokri progi je v kategoriji Bronze zmagal avstrijec Pachler Markus, v kategoriji 4x4 Gartner Marko, mad najhitrejšimi štirikolesnik 2WD pa je po odstopu Lešnika tokrat slavil Brinovšek Damijan.

V razredu Bronze in Women se je tekmovanja udeležilo rekordnih 9 deklet, slavila je SRŠEN Klara, v kategoriji BRONZE je v 60 minutni dirki slavil VETRIH Kristjan.

3.štart in 5. štart dneva, kategorije Silver, Veteran Silver in Veteran 50, prav tako pa voznike, ki vozijo najdaljše dirke, torej TEAM in ENDURO. Po skupno 90 minutah vožnje je v kategoriji Silver slavil MOZETIČ Jernej, v kategoriji Veteran Silver NOVAK David, v Veteran 50 pa FORTUNA Alojzij.

4. in 6. štart dneva, kategorije Diamant Dewalt, Gold, Veteran Gold in TEAM & ENDURO, je ponovno gostil najboljše slovenske tekmovalce. Zmago po 120 munitah vožnje je slavil KUTNAR Luka. V kategoriji Gold je zmagal ZAVRŠAN Jaka, med najhitrejšimi veterani pa je zmagal JAKLIČ Franci. Po treh in pol urah vožnje med dvojicami sta slavila BOGATAJ Mitja in KOKALJ Janez, v kategoriji ENDURO pa ROBEK Gregor.

Sezona 2016 se nadaljuje s 4. dirko, ki bo 3.7.2016 v Ribniku na Hrvaškem.

Top vozniki OVERALL DIAMANT RIDERS:

1. KUTNAR Luka/ KTM

2.MOŽE Jaka / Suzuki

3.ŠPINDLER Miha / Beta

4.MULEC Toni / KTM

5.MLEKUŽ Aleks / Husaberg

6.ZAVRŠAN Jaka / Kawasaki

7.BIZJAK Jaka / KTM

8.MARKO Armin / KTM

9.SELES Jaka / KTM

10.VETRIH Denis / KTM

11.TEPUŠ David / KTM

12.JERNEJŠEK Tomaž / Husqvarna

13.ZUPANČIČ Rok / Honda

14.KUTIN Vasja / Beta

15. JAKLIČ Franci / KTM

Top vozniki OVERALL SILVER RIDERS:

1. MOZETIČ Jernej

2. LEBER Peter

3. TRETJAK Blaž

V imenu promotorja pohvale organizatorju MK Jernejles in vsem, ki ste pripomogli k organizaciji tega izjemnega enduro cross country in MX vikenda!

Koledar naslednjih dirk za 2016:

4. 3.7.2016 Ribnik (HR)

5. 3.9.2016 Lovrenc na Pohorju (SLO)

6. 15.10.2016 Ljubljana (SLO)

Rezultati: http://www.speed-timing.hr/CC_SLO_2016/02_ZIRI/

Slike: Kristjan Vetrih, Boštjan Zabret, SXCC, My Team

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja