MXGP: Gajser zmagal tudi v Mehiki

18. 4. 2016
Deli

Motokrosist Tim Gajser je zmagal tudi na peti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu in osvojil že tretjo zmago letos. S Francozom in aktualnim prvakom Ramainom Febvrejem sta si razdelila enako število točk, vendar je neverjetni Tim z zmago v drugi vožnji pridobil tudi končno zmago. v Šibkejšem razredu MX2 je že petič letos slavil Jefrey Herlings.

Gajser je bil nepremagljiv že v kvalifikacijah, kjer si je zagotovil najboljši startni položaj na dirki. Na dirki je v prvi vožnji prepričljivo vodil, nato pa so se začele težave. Zaradi kamenja se je poškodovala zavora in mogel zavirati, nato pa mu je v enem od globokih kanalov, ki so se naredili po progi, zagrabilo plastiko na prednjem delu motorja. Plastika se je odlomila in je Gajserja med vožnjo precej ovirala, zato ga je Francoz RomainFebvrepet krogov pred ciljem prehitel.

V drugi vožnji so stvari stekle gladko in Gajser je suvereno zmagal ter postal skupni zmagovalec mehiške dirke. Skupno drugo mesto je osvojil Febvre, tretji je bil izkušeni Nemec MaximilianNagl, ki je bil v obeh vožnjah na tretjem mestu.

Febvre je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ohranil tri točke prednosti pred Gajserjem. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo prvega maja v Latviji. Slovenske motokrosiste pa že prihodnjo nedeljo na progi Škedenj pri Slovenskih Konjicah čaka druga dirka državnega prvenstva.

REZULTATI:

1. vožnja: 1. RomainFebvre (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. MaximilianNagl (Nem)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. RomainFebvre (Fra), 3. MaximilianNagl (Nem)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 47 točk, 2. RomainFebvre (Fra) 47 točk, 3. MaximilianNagl (Nem) 40 točk

Skupno v seštevku SP: 1. RomainFebvre (Fra) 219 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 216 točk, 3. Antonio Cairoli (Ita) 171 točk

PeK.

Foto: Moštva

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja