MXGP:Gajser drugi v Franciji

6. 6. 2016
Deli

Tim Gajser je osvojil drugo mesto na razburljivi dirki za svetovno prvenstvo MXGP v Franciji in v seštevku prvenstva še naprej vodi, Peter Irt ni osvojil točk, končal je na devetindvajsetem mestu.

Kvalifikacijska dirka se tokrat ni izšla po Gajserjevih željah in načrtih. Že na začetku je grdo padel, se pobral in nadaljeval med zadnjimi ter kvalifikacije končal na zanj šele trinajstem mestu. Peter Irt je bil uspešnejši kot na preteklih dirkah in je v kvalifikacijah osvojil enaindvajseto mesto.

Gajser se je po ponesrečenih kvalifikacijah pred dirko uspel zbrati in je v prvi vožnji dirke zmagal. Začel je na tretjem mestu, nato pa je vozil vse hitreje in se je po polovici dirke prebil v ospredje ter zmagal. V drugi vožnji je začel najhitreje med vsemi, nato pa je sledila razburljiva dirka. V tretjem krogu je v vodstvo prešel Francoz Romain Febvre, ki si je do konca privozil varno prednost in Gajser je končal na drugem mestu. Še najbolj se je vodilnima motokrosistoma približal Rus Evgeny Bobryshev, ki je na tretjem mestu zaostal za več kot pol minute. Peter Irt je osvojil šestindvajseto in petindvajseto mesto.

Na francoski dirki je z boljšo drugo vožnjo slavil domačin Febvre, Gajser je bil z enakim številom točk na drugem mestu, Bobryshev je bil skupno tretji. Prednost Gajserja v skupnem seštevku svetovnega prvenstva še vedno znaša štiriindvajset točk.

Naslednja dirka MXGP bo čez dva tedna v Veliki Britaniji.

REZULTATI

1.vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Febvre (Fra), 3. Antonio Cairoli (Ita)... 26. Peter Irt (Slo)

2.vožnja: 1. Romain Febre (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Evgeny Bobryshev (Rus)... 25. Peter Irt (Slo)

Skupno na dirki: 1. Romain Febre (Fra) 47 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 47 točk, 3. Evgeny Bobryshev (Rus) 38 točk, ... 29. Peter Irt (Slo) 0 točk

Skupno v prvenstvu: 1. Tim Gajser (Slo) 432 točk, 2. Romain Febvre (Fra) 408 točk, 3. Antonio Cairoli (Ita) 372 točk

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja