Tim Gajser potrdil nastop na dirki za EP v Orehovi vasi!

5. 6. 2015
Deli
Tim Gajser potrdil nastop  na dirki za EP v Orehovi vasi!

AMD Orehova vas konec tega tedna prireja dirko evropskega prvenstva v motokrosu v kategorijah 65, 85 in Open, ter dirko za Pokal ekip. Tekmovanje se bo odvijalo na letos prenovljeni, mednarodno priznani stezi v Radizelu. V soboto 6.5 bodo treningi, v nedeljo 7.5 pa se bodo dirke začele že ob 10. uri.

Pravi magnet za gledalce bo nedvomno Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), ki je preteklo nedeljo z drugim mestom na dirki svetovnega prvenstva v razred MX2 še enkrat več dokazal, da gre za enega najboljših mladih motokrosistov sveta. Gajser je seveda tudi prvi favorit za zmago. Oči slovenskih ljubiteljev športa bodo uprte tudi v domačina, Saša Kraglja, ki kljub skoraj 38 letom še vedno kroji vrh evropskega motokrosa v razredu open, po odpeljanih štirih dirkah je namreč na četrtem mestu, kljub eni izpuščeni dirki. Na listi prijavljenih je sicer med 32 vozniki 12 Slovencev.

V mladinskem razredu 85 je prijavljenih 30 voznikov, med njimi trije iz Slovenije. Največ upov za dobro uvrstitev ima Maks Mausser, ki trenutno zaseda 12 mesto v seštevku prvenstva. Nastopili bodo tudi Žan Tomšič, Gašper Polajžer in Matevž Robek. Prihaja tudi vodilni voznik prvenstva, Francoz Brian Strubhart Moreau, katerega bodo tekmeci skušali prvič premagati v letošnji sezoni. Do sedaj je namreč zmagal v vseh štirih vožnjah.

V kategoriji do 65 kubikov je prijavljenih 19 voznikov, med njimi bo edini slovenski predstavnik Gal Hauptman. Vodilno pozicijo bo branil Francoz Florian Miot, ki je bil prav tako nepremagljiv na dosedanjih dirkah prvenstva.

V soboto bodo najprej potekali treningi, od 15 ure dalje pa kvalifikacijske dirke. Glavno dogajanje bo v nedeljo, ko se bodo po jutranjih ogrevalnih vožnjah tekmovalci vsake kategorije pomerili na dveh dirkah za evropske točke. Med premorom bo izvedena dirka za pokal ekip. Vstopnina za ogled prireditve bo 10 EUR in velja za oba dneva. Člani AMZS bodo lahko uveljavljali 50% popust, za mlajše od 12 let pa bo ogled brezplačen.

Takole se je dirkalo za svetovno prvenstvo leta 2013!

PeK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"