Kaj se je v resnici zgodilo: WSBK

17. 3. 2016
Deli

Svetovni superbike je v polnem zamahu in intenzivni tempo, ki sta ga narekovala oba Kawasakija se je nadalejval čez celo dirko in zadnjih 8 krogov nam je postreglo z po našem mnejnu eno od najrazburljivejših tekem WSBK v zadnjih letih. In to je šele druga dirka letos!

S Sykesom in Reo v glavnih vlogah -vmes se je v kratki epizodi,natančneje v 13. krogu pojavil tudi Davies, ki je iskoristil napako Severnega Irca in se vrinil vsaj za kratek čas med oba Kawasakija a vendar ni mogel dolgo zadržati druge pozicije- in borba timskih kolegov se je že v naslednjem krogu nadaljevala. Glavna akterja zelene ekipe sta zamenjala pozicije vsaj 10 krat in vsakič je izgledalo na meji še dovoljenega, a vendar je kot zmagovalec tega dvoboja izšel 30 letni Anglež, ki je z pametno defenzivno vožnjo uspel zadržati prvo mestoin zagotoviti težko pričakovano zmago, po skoraj polletnem postu.

Rea, čeprav vidno izrevolitiran s Sayksovo defenzivno vožnjo je v kasnejšem interviju priznal timskemu kolegu zasluge za odlično vožnjo in povedal da je užival v borbi.

Sykes pa je po impresivni vožnji dejal:

''Moja prva letošnja zmaga in težko sem si jo moral priboriti" in dodal "zelo sem srečen saj je Jonathan na neverjetni ravni na tem dirkališču, naredili smo velik korak naprej glede na lansko leto- in za to se moram zahvaliti ekipi"

Ekipa Kawasakija je z današnjo dirko zaokrozila število zmag na 4 (100 tock), kar je 100 odstotni izkupiček pred odhodom v Aragon (Španija) kjer nas čakata prvi dve dirki na Evropskih tleh od 1-3. Aprila.

Z 65 točkami jim sledita Ducati in Honda, nato Yamaha z 41 in BMW z 37 točkami.

Če je zadnja dirka na Chang mednarodnem dirkaslišču naTajskem indikator stvari ki nas čakajo, potem se lahko veselimo odličnih predstav, ko se karavana seli v Evropo.

Miha Vesel

Foto: moštva

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja