Zaključek počitnic z motokrosom v Šentvidu pri Stični

28. 8. 2014
Deli

To nedeljo, natančneje 31. avgusta ob 10 uri dopoldne, se bodo naši najboljši motokrosisti pomerili na 5. dirki za UNIOR MX prvenstvo Slovenije. Svojo udeležbo sta potrdila tudi Tim Gajser in Klemen Gerčar, oba najboljša dirkača, ki sicer uspešno tekmujeta na svetovnem prvenstvu razreda MXGP in MX2. Tudi zato in zaradi tradicionalno odlično izpeljanih dirk na tej stezi si lahko obetamo odlične dirke.

Domačini pa bodo lahko navijali za domače tekmovalce med katerimi bo tudi mladi Jan Pancar, ki ima za seboj odlično sezono v kategoriji do 125 kubičnih centimetrov, letos pa je nanizal tudi vidne uspehe na evropskem in svetovnem mladinskem prvenstvu.

Na progi, ki je značilna po tem, da najboljšim dopušča doseganje velikih hitrosti in dinamike, bo zabrnelo že zjutraj. Po treningih in kvalifikacijah, ki bodo od 8.30 ure dalje, sledi štart prve vožnje ob 11. uri. Najbolj atraktivna vožnja v združeni kategoriji MX open in MX2 bo na sporedu ob 12.uri. Po kratkem premoru, bo sledila še serija drugih voženj, ki se bodo končale po 17. uri.

Pred prvim šolskim dnem tako vabljeni na odmerek adrenalina v osrednjo slovensko motokros stezo.

Vse aktualne rezultate in točkovanja najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si

AMZS MX Press

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"