Tečaj varne vožnje za motoriste (video)

21. 8. 2011
Deli

Brane Legan svetuje motoristom: poskrbite zase in za motocikel. Ter trenirajte, saj ni samoumevno, da se bomo v kritični situaciji znali izogniti nezgodi.

Na tečaj varne vožnje smo peljali Dareta (ja, to je tisti lastnik BMW-ja K 1200 LT, ki nam je zaupal vtise o novem GTL-u - VIDEO), saj nas je zanimalo, kaj bo na nasvete inštruktorja porekel motorist s trideset (30!) letnimi izkušnjami. In? Darko je presenečen in zadovoljen, ravno tako jaz, ki sem se tečaja udeležil že večkrat, pa mi nikoli ni odveč vaditi pogleda s trialom ali pa trenirati izogib oviri. Vedno ugotoviš, da bi manever lahko izpeljal še bolje in hitreje!

Še to: tečaja sem se tokrat udeležil s Hondo CBR 250 RA. Vsem, ki se odločate za vstop v svet motociklizma, priporočam, da za začetek k hiši pripeljete nekaj podobnega. Motorček na avtocesti z lahkoto poseže v nedovoljeno območje hitrosti (torej gre dovolj), na poligonu pa se z njim upravlja kot z igračko. Zakaj to pišem? Zadnjič sem slišal nekoga, da bi svoje dekle rad naučil voziti motor z BMW-jem K 1200 R ali RS ali nekaj takega. Ne rečem, da se ne da, ampak ...

Več informacij o AMZS tečaju najdete tule.

foto in video: Matevž Hribar
montaža: Daniel Čančarević

Tečaj varne vožnje za motoriste (video)