Tony Carioli z novim dirkalnikom in filmom

7. 11. 2014
Deli

Na salonu motociklov Eicma v Milanu smo srečali osemkratnega svetovnega prvaka v motokrosu in novo zvezdo na filmskem nebu, Tonyja Cariolija!

Tony je na tiskovni konferenci KTM pred veliko množico novinarjev in oboževalcev odkril svoj nov motocikel, KTM 350 SX-F, genialnega križanca med agilnostjo 250 cc dirkalnika in močjo 450 cc mašine. Z njim bo v naslednji sezoni nadaljeval z naskokovanjem motokrosističnega rekorda legendarnega Stefana Evertsa, ki se je z naslovom svetovnega prvaka v MX okronal kar desetkrat.

Da je med Cariolijem in Evertsom velika razlika, pa govori film Tony Carioli The Movie, ki so ga javnosti premierno predstavili 24. oktobra v Cariolijevem rojstnem mestu Patti na Siciliji. Tonyjev pokojni oče Benedetto je bil voznik tovornjaka in vespe, s katero je bil sicer najhitrejši v širši okolici Messine, ni pa sinu mogel ponuditi enakih pogojev za rast in trening kot Stefanov oče, sicer tudi sam štirikratni svetovni prvak v motokrosu. Na Siciliji v času, ko je Tony že kazal izreden talent za dirkanje, ni bilo niti ene poštene motokros steze, medtem ko je v Belgiji motokros malodane nacionalni šport.

V filmu so prikazane bitke med ekipami in spontorji ter notranji boji mladega junaka. O njem so spregovorili prijatelji, družinski člani in Tonyjevo dekle Jill Cox. V naše kinodvorane film na žalost ne bo "zašel", si ga pa nujno snemite z iTunes! Zgodbe o ljudeh, ki so začeli iz nič in dosegli vse in še več, so najboljša ideja za temne in deževne novembrske dni, ko grozi melanholija.

Tekst: Tina

Fotografije: Red Bull Content Pool in Tina 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol