Triumph: vse novosti za leto 2015

13. 11. 2014
Deli

Za Triumphom je kot pravijo izjemno uspešno leto, a  Angleži ne bodo zgolj uživali sadov dobrega dela v preteklih letih, pač pa bodo s širjenjem ponudbe in izboljšavami kupcem ponujali še boljše motocikle in poprodajne storitve.

Poleg novega izboljšanega modela Tiger XCx o katerem smo že pisali so tako pripravili še:

Rocket X

Velikoserijski motocikel z največjim agregatom na svetu je ob 10-letnici na voljo v omejeni seriji 500 primerkov. Prepoznali ga boste po posebnem visoko-bleščečem lakiranju, črnih komponentah (izpuh, krmilo, ogledala, kolesa) in posebno značko, na kateri bo označena serijska številka. Trivaljni agregat z 2.294 kubičnimi centimetri in 221 Nm največjega navora pri le 2.750 vrtljajih ostaja enak.

Thunderbird Nightstorm

Prepoznavni kruzer z dvojno prednjo lučjo bo spomladi 2015 na voljo v posebni stilsko prepoznavni izvedenki z ročno lakirano posodo za gorivo in udobnejšim sedežem. S 1.699 kubičnimi centimetri v dveh vzporedno postavljenih valjih, 98 'konji' in 156 Nm navora bo prepričal najzahtevnejše motoriste, obenem pa je s sedežem na višini 700 milimetrov zelo preprost za vožnjo.

Street Triple Rx Special Edition

Po mnenju večine specializiranih medijev najboljši slečeni motocikel v srednjem razredu, Street Triple R, je dobil še bolj nabrito različico Rx s pomožnim okvirjem in zadnjim delom motocikla s superšportnega modela Daytona 675. Nadeli so mu rdeča kolesa, spojler, majhen vetrobran, pokrov sedeža in pripomoček za hitro prestavljanje brez sklopke (quick shifter).

Bonneville Newchurch Special Edition

Triumph je v počastitev največje 'triumphatorske' zabave v Avstriji, festivala Tridays, pripravil posebno izvedenko priljubljenega retro motocikla. Na voljo bo v dveh različnih dvobarvnih kombinacijah (rdeče-bela ali modro-bela) s črnimi blatniki, ohišjem luči, krmilom, ogledali, vzmetenjem in kolesi ter s posebnim ročno izdelanim sedežem.

Bonneville Spirit Special Edition

V Kölnu predstavljena posebna različica modela T100 je odeta v modro-belo barvno kombinacijo in ima črno krmilo, ogledala, prednji blatnik in kolesne obroče. Prepoznali ga boste še po manjši okrogli prednji luči, drugačnem sedežu in krajšem zadnjem blatniku.

Bonneville T214 Land Speed Limited Edition

S tem modelom se Triumph spominja hitrostnega rekorda Johnnyja Allena na slanem jezeru Bonneville iz leta 1956 in ovekoveča 100-letnico postavljanja hitrostnih rekordov na tem legendarnem prizorišču v ZDA. Na voljo bo tisoč primerkov.

Thruxton Ace – Special Edition

S posebno izvedbo »kavarniškega dirkača« Triumph slavi sodelovanje z legendarnim lokalom Ace Cafe v severnem predelu Londona. Prepoznali ga bomo po posebni barvi, sedežu, pokrovu sopotnikovega sedeža, vzvratnih ogledalih in krmilu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja